Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

...och ännu mera Goop

Foto: null
Tillsammans med Viscarda Jet tog Björn Goop hem dagens största lopp på Vincennes.

Björn Goop har en kanondag på Vincennes och spurtade även hem det enda grupp III-loppet.

Publicerad:

Tillsammans med italenska treåringsstoet Viscarda Jet (e. Pine Chip) drog Björn direkt till ledningen i Prix de Chateau Chinon, men släppte och fick så småningom en fin smygresa i fjärde par invändigt. Första 1200 gick efter 1.14,3, vilket skärptes till 1.13.3 de inledande 1700. På upploppet öppnades det invändigt som så många gånger tidigare på Vincennes. Björn behövde bara köra rakt fram till en knapp vinst närmast före raketspurtande Classic Connection (e. Love You) med Franck Nivard i sulkyn. Segertiden blev 1.13,7/2700 meter och förstapriset var hela 42.750 euro.

Det här var första starten i Frankrike för Paolo Romanelli-tränade Viscarda Jet och även hennes största seger hittills. Hon har tidigare fem vinster från Italien i mindre lopp, men hennes största framgång före dagens start var andraplatsen från Oaks del Trotto bakom Vanesia Ek i Rom den 8 aktober. Hon slutade i senaste starten först utanför pengarna i stoklassen av Orsi Mangelli.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.