Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Odin Tabac helt överlägsen

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Odin Tabac och Oskar J Andersson fixade en ny seger. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

14-årige Odin Tabac fortsätter att leverera. Tillsammans med Oskar J Andersson ordnade hingsten en ny seger på övertygande vis.

Publicerad:

För två starter sedan stod Odin Tabac (e. Moe Odin) för en häftig insats när han från ledningen tog hem Unionskampen för Oskar J Andersson. Senast blev det galopp över upploppet i ett V75-lopp i Skellefteå, men under torsdagskvällen var ekipaget på nytt i segertagen. Från dubbla tillägg tog man en enkel seger i ett försök till dubbelcupen på Gävletravet och efter att ha fått löpt ut den sista biten av loppet passerade Odin Tabac mållinjen efter 1.22,6/2180 meter. Det blev en stalldubbel för stall Westholm i loppet. In som tvåa kom Eldvin för Linda Forsberg. Åt vinnaren Odin Tabac fanns dock inte mycket att göra.
– Som väntat var ett par hästar snabbare ut än oss från start, men vi fick fina ryggar att gå i och det kändes tryggt hela vägen. Vi hade kanske hoppats på en bättre tid, men jag var aldrig orolig för själva segern. Odin Tabac är en häst som det är obeskrivligt att få sitta upp bakom. Att få sitta upp bakom en sådan här typ av häst är få förunnat och något jag kommer vara glad över och minnas hela mitt liv, sade Oskar J Andersson.

Odin Tabac har hunnit med att bli 14 år gammal, men visar inga tecken på skröplighet. Snarare tvärtom och fler starter är inplanerade för den trefaldige miljonären.
– Nu är han inkvalad till finalen av dubbelcupen och sedan finns det ett till par fina lopp för honom i år. Tanken är sedan att han fortsätter att tävla även nästa år. Han är väldigt fräsch och fin och känns faktiskt bättre än någonsin. Han ser onekligen lycklig ut när han får tävla, sade Oskar J Andersson.

Thomas Lönn-tränade Carja (e. Super Arnie) stod för en mäktig insats i finalen av Maharajahs stoserie för Jessica Sidbäck. Ekipaget blev hängandes i tredjespår i drygt 1000 meter och pressade sig sedan till ledningen med 800 meter kvar. Många trodde nog att orken skulle tryta den sista biten, men Carja tågade på i ledningen och segrade på 1.13,5a/2140 meter.
– Vilken märr! Jag har inga ord för den här hästen och vi ger varandra självförtroende. Det var himla tufft lopp, men hon var djävulskt laddad och det var bara framåt som gällde. Jag kände att hon har bra skalle och det kändes bra över upploppet, sade Jessica Sidbäck.

Björn Goop-tränade New Generation (e. Offshore Dream) var ute i sitt tredje montélopp i karriären. Tillsammans med Sofia Adolfsson i sadeln tog hästen sin första seger i disciplinen under torsdagskvällen. Trots spåret längst ut bakom bilen satt ekipaget i ledningen efter 350 meter och efter att ha varvat på 1.15,5 kom New Generation i mål på 1.15,2a/2140 meter. Detta före Albäck Amy som höll förtjänstfullt som tvåa medan Abaz America tog hand om tredjeplatsen.
– Hästen är jättefin. Jag hoppades att segern skulle komma den här gången. Vi fick öppna ganska hårt och sedan fick han rejäl press ganska omgående. Han stod för en jättebra insats för banan är lite krävande för en så här pass stor och tung häst. Jag fick börja rida för fullt redan 550 meter kvar, men han höll god ånga över mål, sade Sofia Adolfsson.

Lira nästa gång: Albäck Amy tvingades till en tuff resa i mestadels tredjespår och först utvändigt om ledaren, men höll trots det strongt till andrapriset.

Alla vinnare på Gävletravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Attraversiamo (e. Kiss Francais) Erik Adielsson (Svante Båth)
Lopp 2: Timotejs Godis (e. Pine Chip) Ove Berglin (Hans Östberg)
Lopp 3: Wipe Out (e. Corner's Omega) Alice Molin (Jan Skytén)
Lopp 4: Odin Tabac (e. Moe Odin) Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)
Lopp 5: Castleman (e. The Bad Boy) Peter G Norman (Peter G Norman)
Lopp 6: New Generation (e. Offshore Dream) Sofia Adolfsson (Björn Goop)
Lopp 7: Jager Oaks (e. Tony Oaks) Per Lennartsson (Per Lennartsson)
Lopp 8: Bandit Hornline (e. San Pellegrino) Kenth Åkerlund (Robert Bergh)
Lopp 9: Carja (e. Super Arnie) Jessica Sidbäck (Thomas Lönn)
Lopp 10: Motoddy (e. Odin Tabac) Torbjörn Granath (Torbjörn Granath) 
Lopp 11: T.P.Fromadream (e. From Above) Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS