Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

OGP-tvåan missade planet

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Bahia Quesnot tilläts inte flyga hem i går. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Oslo Grand Prix-tvåan och årets Elitloppsdeltagare Bahia Quesnot blev nekad flygtransport hem under gårdagen från Norge.

Publicerad:

Allt sedan dagarna före Olympiatravet har tränaren Junior Guelpa haft det åttaåriga stoet Bahia Quesnot (e. Scipion du Goutier) uppstallad på nordisk mark. Först i Sverige inför Elitloppet och därefter i Norge för att laddas mot Oslo Grand Prix. I går var det meningen att hästen skulle flygas hem till Frankrike med de övriga hästarna som fanns med under Oslo Grand Prix-helgen. Men enligt Trav Och Galopp-Nytt tvingades Junior Gelpa lasta ur sin häst i planet igen. Anledningen var att alla papperen inte var i sin ordning. Så nu väntar istället en lång transport landvägen mot Frankrike.

Vad som händer med den starka Oslo Grand Prix-tvåan nu? Jo, Guelpa har berättat för TGN att hästen närmast ska få välförtjänt vila och en lugn sommar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS