Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson finåkte med The Lucky One

Foto: Christer Norin/ALN
Ulf Ohlsson med The Lucky One vid förra segern på Gävle. Foto: Christer Norin/ALN

Eskilstunas Dick S Jansson visade upp The Lucky One i fin författning och för Ulf Ohlsson var hästen helt överlägsen på Solvalla under fredagens lunchtävlingar.

Publicerad:

Ulf Ohlsson och Dick S Janssons fyraårige hingst The Lucky One (e. Make It Happen) startade från spår sju på tillägg och efter en riktig pangstart satt ekipaget i spets efter ett halvvarv. Resten av loppet var en ren uppvisning och Ulf Ohlsson såg ut att få mer och mer att köra med ju närmare mål han närmade sig. Det var första gången hästen tävlade barfota bak och han tog sin femte seger i 18:e starten.
- Det här är en jäkla häst alltså, han är fin. Det är väldigt roligt att få ha en sådan här häst, sade en märkbart rörd Dick S Jansson, som är både ägare, tränare och uppfödare till The Lucky One.

Örjan dubblade

Örjan Kihlström satte dit Roger Walmanns Unbearable (e. Going Kronos) efter en ganska offensiv styrning. Först i andraspår blev snabbt fjärde utvändigt och 1.100 kvar avancerade han återigen fram till dödens, där ekiapget landade 800 meter från mål. Kihlström har oftast "på fötterna" när han kör offensivt och så visade sig fallet vara även den här gången när det fyraåriga stoet klev undan utan några större problem över upploppet.
Med Pasi Aikios Undies (e. Maharajah) spurtade Kihlström ner Per Linderoth och Donners Am i sista steget i ett fint fyraåringslopp över "derydistansen" 2.640 meter. I sin senaste start var Undies ute och försökte kvala in till Kungapokalen, men då blev motståndet lite övermäktigt.
- Han gör alltid sitt bästa och idag var han tillbaka i normal klass, sade Kihlström om Undies.

Snygga montédebutanter

Blåblodige Axel Wadd (e. Going Kronos u. Zoccer Wadd) testades i monté för första gången och slog till med nytt rekord direkt. Sjuåringen hade gjort 42 lopp i sulky innan dagens start och som snabbast sprungit 1.13,4 som snabbast, men för Sofia Adolfsson sprang hästen fina 1.13,0a/1 640 meter i montédebuten. Mattias Djuse tränar valacken som alltså verkar kunna få en fin framtid inom monté framöver.
- Fy vad fin han var! Hästen är mer stark än speedig och det blev perfekt kört för våran del. Han låg fint på bettet hela vägen och tyckte det här var väldigt roligt, sade Sofia Adolfsson.
Debut under sadel var det även för Anna-Karin Rundqvists Joli Spiro (e. Password), som för Jennifer Persson spårade runt om och tog karriärens första seger i 19:e starten.
- Jag red bara på säkerhet, men hästen var väldigt bra och det var bara att hålla i sig, sade Jennifer.

Övrigt

Kim Eriksson kör med ett härligt självförtroende för dagen och har haft fina framgångar med Robert Berghs hästar på sistone. Med femårige Muscle Mass-dottern Graceful G.T. var det återigen dags för duon Eriksson/Bergh att segra. Det blev tuff körning inledningsvis i det här stoloppet och efter att första 500 passerats på 1.10 så satt Kim sist i det 14 hästars stora fältet. Han började sedan avancera i tredjespår ungefär samtidigt som täthästarna nådde första varvet på tuffa 1.13,3. 800 meter från mål landade Graceful G.T. i dödens och därifrån kämpade hon på storstilat och gick undan till säker seger över upploppet. Det var hästens tredje start för Robert Bergh och första gången utan skor runt om i hans regi.
- Hade en tanke att prova framtå i början, men hon var inte tillräckligt snabb så vi fick ta till en annan taktik och backas sist. Sedan fick hon gå ett tufft lopp, men hästen var duktig och riktigt rejäl, säger Kim Eriksson.
Jorma Kontio körde till ledning med Timo Nurmos Vincent Zaz (e. Orlando Vici). Femåringen blev lite testad under vägen, men klarade av det i sin lite speciella stil och över upploppet gick han undan utan att behöva pressas särskilt mycket. Det var femåringens fjärde seger i tionde starten.
Juani Partanen var kylig med sin egentränade Promotion (e. Adrian Chip), som vann på rejält sätt från dödens. Hästen såg inte helt körbar ut, men Partanen förivrade sig inte utan satt helt stilla över upploppet, och då avgjorde hästen också på snyggt sätt sista biten.
Petri Salmelas Einstein Sisu (e. Dahir de Prelong) stod för en positiv insats när han dödensvann för Tomi Haapio. Det var treåringens första seger i sjunde starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS