Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson höjer ett varningens finger

Foto: MIA TÖRNBERG
Ulf Ohlsson kör tre betrodda hästar på Rommetravet idag. Foto: MIA TÖRNBERG

Ulf Ohlsson kör tre hästar under Rommetravets lunchtrav idag. Två hårt betrodda och en outsider, där han varnar för favoritfall direkt.

Publicerad:

Vi börjar direkt i V4-inledningen där Ulf Ohlsson kör Eldodin som kommer från två raka segrar. Med det blir han också omgångens största favorit, men...
– Han är väldigt speciell av sig och jag vill höja ett varningens finger. Han har lätt att galoppera när han får hästar på sig och innerspår på tillägg är inte bra för honom. Senast lade jag tio meter från start för att han skulle ta sig iväg, säger Ulf Ohlsson.

Hur tänker du taktiskt?
– Alltså, galopprisken är väldigt stor och han lär tappa från start så det kommer bli spår efter vägen. Samtidigt har han styrkan som sitt främsta vapen, men lite vaksam ska nog spelarna vara på honom.

I V4-2 kör Ulf Ohlsson Good As Candy Zaz. Senast han satt upp bakom sjuåringen blev det en tredjeplats.
– Hon gick ganska bra då, men är samtidigt beroende av hänglopp. Därför kan läget vara bra då hon ska köras på chans. Med optimalt lopp kan hon sluta bland de tre främsta.

I V4-3 är det Global Newsletter som Ohlsson kör. När han körde hästen för tre starter sedan blev det seger från spets. Idag vankas bakspår och blott sex motståndare, då tre hästar från framspår har blivit strukna.
– Det kan vara till nackdel för vår del faktiskt att det på så sätt inte blir något lopp. Skulle exempelvis Melker komma till ledningen kan det bli svårt att slå honom. Global Newsletter har vunnit sina flesta lopp från ledningen och det är väl ingen häst som kan göra allt för mycket grovjobb själv. Han ska väl ändå ses med vettig chans och räknas i segerstriden, hälsar Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS