Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson satsade – och vann

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Vainqueur R.P. var trea i BC-finalen förra lördagen och fick nu en storseger tillsammans med Ulf Ohlsson i Axel Jensens Minneslopp. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Ulf Ohlsson vann spetsstriden i Axel Jensens Minneslopp för fyraåringar (V75-6) med Frode Hamre-tränade Vainqueur R.P. och sedan även loppet med 300.000 norska kronor i förstapris.

Publicerad:

Detta anrika lopp blev verkligen succéartat för Frode Hamre. Inte nog med att han hade vinnaren i loppet; det blev även en tredjeplats för vasst avslutande Giveitgasandgo med Kevin Oscarsson i sulkyn. Ulf Ohlsson var offensiv första biten med Vainqueur R.P. (e. Infinitif) och efter snabba 1.07,8 första 500 satt ekipaget i ledningen. Sedan fick Ohlsson strypa tempot till 1.12,5 första varvet, vilket bäddade för segern.
– Jag förstod att det skulle bli svårt att slå Ohlssons häst när det gick så långsamt mitt i loppet. Enterprise avslutade dock bra som tvåa, det gick helt enkelt inte att göra något åt vinnaren, sade Carl Johan Jepson om Stefan Melanders fyraåring.
Melanders Snowstorm Hanover var förövrigt fyra i mål efter attack från andra par utvändigt. Men ingen kunde hota Vainqueur R.P., trots att hästen startade och slutade trea i Breeders Crown-finalen för blott en vecka sedan.
– Vainqueur R.P. är så stark och rejäl så jag trodde att han skulle kunna klara av en tuff öppning och ändå vinna när det nu handlade om kort distans. Så blev det också och jag hade faktiskt svårt att få stopp på hästen efter mållinjen. Han var nog förvånad över den korta distansen, kommenterade Ohlsson och fortsatte:
– Vainqueur R.P.hade nog kunnat springa väldigt snabbt i dag om han fått trava ut. Hästen utvecklas hela tiden och är inne i en fin fas.

I stoklassen av Axel Jensens Minneslopp (V75-5) blev det inte norskt, utan en blandning mellan svenskt och danskt! Detta sedan Thomas Uhrberg spurtat till seger från fjärde par utvändigt med Steen Juul-tränade fyraåringsstoet Carna Sensei (e. Prodigious). Ekipaget fick attackera först i tredjespår på sista bortre långsidan, men var ändå starkast till slut.
– En väldigt tapper och stark häst som vet precis vad hon ska göra i loppen. Det blev två svängar i tredjespår, så jag tycker nog att Carna Sensei var bästa hästen.
Det här var också första gången som hon tävlade med urryckare.
– Och dessa svarade hon riktigt bra på, påpekade Uhrberg, som vann på 1.13,3a/2100 meter.
Förstapriset var 150.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.