Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olika bud om Riordan: "Väntar på att han ska höra av sig"

Foto: Maria Holmén
Blir Jerry Riordan kvar på Halmstadstravet? Foto: Maria Holmén

Jerry Riordan har varit tränare på Halmstadstravet sedan 2014, men nu tycks hans framtid på banan vara osäker. Förre proffstränaren Mikael Fagerberg har sålt stallet där amerikanen har sina hästar.

Publicerad:

Ny ägare är italienaren Mauro Prospero och affären innebär att Jerry Riordan tvingas att röra på sig. Det är åtminstone hans egen uppfattning i en artikel i Sulkysport.
– Micke Fagerberg har inte berättat för mig att stallet är sålt och jag vet således inte när jag måste flytta ut med mina hästar. Som jag har förstått det ska bröderna Ceka flytta in här, säger Riordan till Sulkysport.

Från den nya ägarens sida menar man dock att inget beslut är fattat ännu. Mauro Prosperos sambo Sabina Bortot säger till Travronden att det fortfarande är en öppen fråga.
– Vi väntar på att Jerry ska höra av sig. Vi behöver få till ett möte för att diskutera framtiden. I nuläget är ingenting bestämt.

Klart är i alla fall att Mauro Prospero har fattat tycke för svensk travsport. Han står i dag som ägare till ett tiotal svensktränade hästar och med det nya stallet kan det bli fler framöver.
– Som sagt, vi har inte fattat några beslut om framtiden. Men Mauro tycker väldigt mycket om travsporten i Sverige och vill bli mer involverad. Annars att hade han inte köpt stallet, säger Sabina Bortot.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.