Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olle Alsén på äventyr: ”Varmt och skönt”

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Olle Alsén har åkt hela vägen till italienska Montegiorgio för att starta stallets stjärna M.T.Insider. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Gävletränaren Olle Alsén är just nu ute på ett av sitt livs mest spännande traväventyr. På söndag tävlar hans startkanon M.T.Insider i italienska Montegiorgio!

Publicerad:

Samtidigt som Breeders Crown-finalerna avgörs på söndag i Eskilstuna tävlar Olle Alsén istället på varmare breddgrader. Det är klassiska Kommunloppet i Montegiorgio som står på programmet för stallets stjärna M.T.Insider.
– Min fru Camilla har varit här en gång tidigare, då hon var skötare till Demon Sid hos Björn Linder i slutet av 90-talet. Men för mig är det första gången, berättar Olle Alsén på telefon från Italien.

Resan från Gävle inleddes i tisdags. Det blev bland annat färja mellan Trelleborg och Rostock samt ett stopp i München.
– Vi kom fram i går kväll och allt har gått bra. M.T.Insider står uppstallad på en gård cirka 40 minuter från travbanan, där Fredrik C Widman en gång arbetade. Jag och Camilla bor fint vid havet, även om det är lågsäsong vad gäller turister. Men det är varmt och skönt, vilket både M.T.Insider och vi gillar.

Redan förra året hade Olle vissa funderingar på att försöka komma med i Kommunloppet i Montegiorgio. Men i år blir det alltså av. Frågan är hur han fick den här möjligheten?
– Förra året hade M.T.Insider inte tillräckligt bra form, men nu kändes det bättre. Jag lade ut flera krokar och till slut blev vi inbjudna. Med tanke på hästens egenskaper känns det iskallt att åka till Frankrike, betydligt mer passande att starta på en sådan här 800-metersbana.

Det handlar om tre försöksheat på söndag och sedan final respektive consolation under samma dag. Tyvärr fick M.T.Insider spår åtta bakom bilen i det första heatet (start 15.10).
– Jag trodde först att det var sex eller sju hästar i första ledet, men tydligen är det åtta som hemma hos oss. Det känns ändå bättre med framspår och jag har ju en väldigt startsnabb häst. Han trivs som sagt också när det är lite varmare, så det har också spelat in i valet av denna uppgift.

I morse var det dock nära att det inte blev någon start alls.
– Klockan var 10.20 då förbundet krävde att jag skulle scanna in min licens. Jag hade bara 40 minuter på mig, annars skulle vi strykas från loppet. Så då fick man panik.

Hur gjorde du?
– Det blev samtal både till Svensk Travsport och Sergio Rondina-Bisi. Tack och lov ordnade det hela upp sig. Det är väl så här det fungerar i Italien...

Har du läst på motståndet något?
– Norske Cokstile vann ett genrep till det här loppet, så det är väl den hästen jag känner till mest av försöksmotståndarna. Dessutom förstås även Monica Janisels Jeepster. Jag får försöka läsa på lite mera inför söndagen.

Vilka förhoppningar har du?
– Vi ser det här som ett roligt äventyr och sedan får man ta det hela som det kommer. De tre bästa i varje heat går till final, men det finns även möjlighet att starta i Consolation om man åker ut.

Det är 1600 meter med bilstart som gäller både i försöken och finalen. Den samlade prissumman i respektive försökslopp är 12.100 euro medan det bjuds på en samlad vinstpott på 154.000 euro i finalen. I Consolation är motsvarande siffra 15.400 euro. Finalen avgörs klockan 19.10 på söndag.

Försök 1 (lopp 4)

1600 meter auto

1. Uftedmar – Marcello di Nicola
2. Vincent SM – Mario Minopoli Jr
3. Raissa Sere … Davide Cangiano
4. Visa As – Alessandro Gocciadoro
5. Shiva Ferm – Lucio Becchetti
6. Cokstile – Antonio di Nardo
7) Vesna – René Legati
8) M.T.Insider – Olle Alsén
9) Jeepster – Giuseppi Ruocco

Försök 2 (lopp 5)

1) Vanesia Ek – Pietro Gubellini
2) Pocahontas Diamant – Alessandro Gocciadoro
3) Toscarella – Luca Farolfi
4) Pantera del Pino – René Legati
5) Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
6) Zooper – Antonio di Nardo
7) Vanguardia – Marcello di Nicola
8) Victor Bebo – Lucio Becchetti
9) Primavera As – Davide Cangiano

Försök 3 (lopp 6)

1) Vernissage Grif – Gennaro Riccio
2) Arazi Boko – Alessandro Gocciadoro
3) Von Wise As – Andrea Guzzinati
4) Uisconsis Vol – René Legati
5) Venanzo Jet – Lucio Becchetti
6) Unno del Duomo – Antonio Greppi
7) Zabaione Spav – Antonio di Nardo
8) Van Helsing Font – Maurizio Cheli
9) Orion Tilly – Giampaolo Minnucci

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS