Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olofsson ordnade finalplats och följde upp med skräll

Foto: Leif Norberg/ALN/TR BILD
Hanna Olofsson dubblade under Skellefteåtravets V64-omgång. Foto: Leif Norberg/ALN/TR BILD

Hanna Olofsson hade en fin kväll som kusk under Skellefteåtravets V64-tävlingar. Det började med en enkel seger med B.W.L.Ruthless i uttagningen till dam-SM och slutade med en snygg skräll bakom Gullpål. 

Publicerad:

Som brukligt vid denna tid på året körs det uttagningar till dam-SM runt om i landet och på måndagen kom turen till Skellefteåtravet. Två platser till finalen stod på spel och det var aldrig någon diskussion om vilket ekipage som skulle ta den första biljetten. Hanna Olofsson försvarade enkelt ledningen med B.W.L.Ruthless (e. Yield Boko) och efter beskedliga 1.19,9 på varvet var duon omutlig under ett snabbt slutvarv. Petri Salmelas femåring stack undan i fin stil till en klar seger och landade på 1.14,9a/2140 meter. 
– Han var jättefin i dag, väldigt lugn och behaglig att köra, berömde Olofsson i ATG Live.

Sex längder bakom tog hemmakusken Erica Guldhag hand om den andra finalplatsen med Carl-Evert Johanssons Big Believer (e. Crazed). Den 2 augusti väntar finalen i dam-SM på Gävletravet med 100.000 kronor till vinnaren och Olofsson jagar sin första inteckning i mästerskapet.
– Det ska bli kul att ge dem andra en match, konstaterade Olofsson inför vad som komma skall.

Och hon nöjde sig inte där. I V64-avslutningen, ett försök inom dubbelcupen med 50.000 kronor i förstapirs, prickade hon springspåret med skrällen Gullpål och släppte till favoriten Järvsö Fux. Efter att ha tassat med i rygg sattes attacken in på upploppet och Gullpål (e. Brännapål) avgjorde med lätthet på 1.26,8/1640 meter. Karriärens största triumf var därmed ett faktum för åttaåringen som tränas av Eva Eitzenberger.
– Det var tufft motstånd i dag men jag trodde på min häst och Hanna gjorde ett perfekt lopp. Det här var så jäkla roligt, jublade Bodenamatören.

Nytt svenskt rekord under kvällen

Umåkerhästen Guli Anna (e. Bork Odin) med tränaren Stefan Johansson i sulkyn gav ett härligt formbesked inför uttagningen till Kriteriestoet på Dannero om knappa två veckor och satte äldre konkurrenter på plats i ST:s kallblodsserie. Ekipaget attackerade från tredje invändigt med 550 meter till mål och kopplade greppet på ledaren kort före mål med en stark avslutning. Detta på nytt svenskt rekord för treåriga ston– 1.27,9a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS