Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olympiatravstvåan gasar vidare hos Uhrberg

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Giveitgasandgo vann förra året bland annat Fyraåringseliten på Solvalla på 1.09,5a/1640 meter. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Fjolårets Olympiatravstvåa har skiftat tränare till Thomas Uhrberg.

Publicerad:

Det är femårige Giveitgasandgo (e. Yankee Glide) som nyligen tagit plats i Uhrbergs stall, där samme ägare redan har femåringarna Seven And Seven (e. Chapter Seven, sju segrar och 2.613.803 kronor) och Waffle Cone (e. Muscle Hill, sex segrar och 1.426.368 kronor). Giveitgasandgo är nu redo för träning igen efter en lättare gaffelbandsskada. Senaste starten gjordes den 15 december på Åby.
– Giveitgasandgo har fått gå på vattenband i vinter. Nu är han fin i benet igen och klarar vanlig träning, berättar ägaren Rebecca Christoffersen för Trav Og galopp-Nytt.

Giveitgasandgo var liksom de två övriga hästarna tidigare i träning hos Frode Hamre. Förra året slutade han bland annat tvåa efter Ringostarr Treb i Olympiatravet och vann Fyraåringseliten under Elitloppshelgen samt motsvarande lopp på Bjerke. Hästen var till och med aktuell för Elitloppet, men Hamre valde den lugnare matchningsplanen. Så här långt har Giveitgasandgo tagit 15 segrar och tjänat drygt 5,5 miljoner kronor.

När det gäller duon Seven And Seven och Waffle Cone så är båda dessa snart ute i lopp.
– De tränar väldigt bra och är klara för start. Seven And Seven ska anmälas till ett lopp på Jägersro den 15 maj och Waffle Cone till Kalmar den 17 maj. När det gäller betäckning för Waffle Cone så väntar vi med det till nästa år, säger Rebecca Christoffersen vidare till TGN.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS