Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Omfattande straff för olämpligt uppträdande

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Ledningen på Halmstadtravet har efter en utredning dömt amatören Peter Arnqvist till både böter och avstängning efter upprepade fall av olämpligt uppträdande. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

På uppdrag av Halmstadtravets ledning har måldomarnämnden genomfört en utredning mot Peter Arnqvist.
Utredningen, som inte är offentlig, har kommit fram till att bötfälla Arnqvist med 3 000 kronor samt belägga honom med tre veckors avstängning från löpkörning, för upprepade former av olämpligt uppträdande.

Publicerad:

Bestraffningen blev publik under måndagskvällen då den publicerades i samband med Halmstadtravets tävlingsdag.

Vad innebär bestraffningen?
– Det innebär, precis som det står, att han har betett sig olämpligt och det under upprepade tillfällen. Det har vi kommit fram till efter en utredning som sjösatts av Halmstadtravets ledning, säger måldomaren Mats Kvint.
Ledningen? Handlar det om styrelsen då?
– Det handlar om banans ledning.

"Vill att beteendet ska upphöra"

Är utredningen offentlig?
– Nej,
Varför inte?
– Vi har vittnesmål från personer som vill vara anonyma utåt. När ord står mot ord mellan två personer är det svårt att reda ut saker, men här anser vi oss ha så mycket kött på benen så att vi kan döma honom. Vårt syfte är inte att slänga på ett stort straff för sakens skull utan syftet är att beteendet ska upphöra.

Men finns det inga konkreta exempel?
– Han har verbalt gett sig på en tränare och kallat denne för en ”dopare”, samt ifrågasatt hästägare hos denna tränare hur de kan ha häst där och även haft åsikter till kuskar som kört åt honom.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.