Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

On Track Piraten tillbaka: "En riktig rökare"

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
On Track Piraten är en vinnare igen. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Både Sofia Aronsson och Roger Walmann var mycket uppåt på Anna Mix respektive Indoor Voices, men ingen hade något att sätta emot On Track Piraten när Hans R Strömberg attackade dryga halvvarvet kvar.

Publicerad:

I karriärens 122:a start bjöd hedershästen On Track Piraten (e. Kool du Caux) på stor uppvisning. Hans R Strömberg, som inte kört hästen sedan 2016, hoppade upp i sulkyn igen och serverade hästen ett fint lopp i tredje ytter. Inledningsvis var det Nicklas Westerholm som stack till spets med Robert Bergh-tränade Kadett C.D. som öppnade första 500 meterna på 1.12,0.

Det var ett lopp med en hel del taktik. 2000 meter kvar avancerade Kim Eriksson fram mot dödens med Anna Mix, men Örjan Kihlström var påpassligt med och gick ut framför och landande först utvändigt ledaren 1600 meter kvar. Det betydde också att Anna Mix fortsatt blev hängades i tredjespår och Kim Eriksson valde att backa ned som sista häst invändigt.

Sedan blev det show av On Track Piraten. 600 meter kvar attackerade Hans R Strömberg via tredjespår och det bet ruggigt bra. I utgången av sista sväng satt hästen i spets i utgången av sista sväng och över upploppet var det ren och skär defilering. On Track Piraten tog karriärens 38:e seger när han passerade mållinjen på 1.13,9a/2640 meter.
– Det var en riktig rökare. Vi fick ett perfekt lopp och de körde lite emot varandra där framme, men sedan var min häst jättebra naturligtvis. Det här var häftigt, sade Hans R Strömberg.

Totalt har On Track Piraten sprungit in 15.648.505 kronor och tioåringen visade att han fortfarande har mycket kvar att ge.
– Jag ville ha lite svar och satte därför upp mig själv och han verkar vara i full form. Han behöver kanske lite snällare lopp nu, vi får nog hoppa över att köra från start med honom. Det här var fruktansvärt skönt.

Tvåa slutade Indoor Voices medan Kadett C.D. blev trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.