Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ordförande: ”Det känns väldigt tråkigt”

Foto: INGEMAR STERNER
Hela totobyggnaden på Östersundstravet, som nyligen fräschades upp, ser ut att vara förlorad. Foto: INGEMAR STERNER

Det är en tung dag för Östersundtravet, men det kunde ha gått betydligt värre.
– Det känns väldigt tråkigt med den här branden, men samtidigt får vi vara tacksamma över att ingen människa kom till skada, säger Jämtlands Travsällskaps ordförande Håkan Karlsson.

Publicerad:

Det mesta pekar just nu på att totobyggnaden är helt förlorat på grund av nattens brand. Däremot har 20-talet personer jobbat hårt med att rädda viktiga historiska dokument och andra viktiga saker från sekretariat och pressrum.
– Det är både rök, brand och vattenskador. Så just nu ser det inte så bra ut vad gäller totohallen. Jag är inte så hoppfull angående möjligheten att rädda byggnaden, säger Håkan Karlsson.

Det mest akuta problemet just nu är att alla elförsörjning gått förlorad. Detta innebär i sin tur att det kan bli problem att arrangera lunchtävlingarna nästkommande fredag.
– Just nu vet jag inte om vi kan köra dessa tävlingar, men ambitionen är att kunna göra det. Vi har en vecka på oss att lösa det hela via våra lokala samarbetspartners. När det gäller måndagens ponnytravtävlingar ska dessa kunna genomföras som vanligt, berättar Håkan Karlsson vidare.

Enda trösten i bedrövelsen är att Jämtlands Stora Pris-helgen redan är avverkad. Men det kommer fler viktiga tävlingsdagar framöver.
– Vi har ju både kval och finaldag i Kallblodsderbyt i juli (14 och 24 juli), så tills dess vill vi förstås att det ska se så bra ut som möjligt. Om det skulle vara så att hela totobyggnaden är förlorad så kommer det dock att dröja ett halvår innan vi kan ha en ny på plats. När det gäller själva toton så går det att lösa bra med mobila enheter, fortsätter Håkan Karlsson.

Vad som orsakade branden är fortfarande oklart.
– Det spekuleras om elfel, men ännu så länge vet vi inte så mycket om orsaken, avslutar Håkan Karlsson.

Fotnot: Östersundstravet invigdes 1936 och 1938 byggdes den första lokalen upp som innefattade inskrivning, toto och restaurang. Sedan byggdes det hela om 1977 och ytterligare en uppfräschning gjordes så sent som för två år sedan.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS