Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Örebrotravet söker köpare

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75
Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75

Örebrotravet hoppas på en flytt, men då måste marken säljas. På tisdagens föreningstämma kunde inte Claes Broberg bjuda medlemmarna på några kittlande nyheter.

Publicerad:

Under tisdagskvällen samlades medlemmarna i Örebro Travsällskap för att diskutera och informeras i aktuella frågor. Till den kategorin tillhör tveklöst planerna om att flytta från Marieberg, som ligger söder strax om Örebro, och bygga en ny travbana i Kvinnersta som ligger norr om staden, drygt två mil från Örebrotravets nuvarande plats.
Redan i april berättade Örebrotravets sportchef Claes Broberg att det då fanns flera intressenter, men under tisdagen fanns inget bud att ta ställning till.
– Nej, eller jo, men de är helt enkelt inte tillräckliga. Nu försöker vi hitta vägar för att höja värdet på marken. Kanske kan man få mer pengar för den om man säljer den i olika delar, säger Broberg.
– Man kan säga att det är både för- och nackdelar med att området är stort. Det är så klart bra att marken är mycket värd, men när det är ett stort område så tar det tid att bygga alla bostäder och få tillbaka på de investerade pengarna.
Däremot fick Broberg stämmans godkännande av att jobba vidare med projektet. Nu är förhoppningen att man vid nästa träff ska ha något konkret att ta ställning till.
– Det kan bli på årsstämman i april nästa år. Skulle det dyka upp något tidigare så kan vi förstås sammankalla till ett extra möte.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.