Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Örjan kylig bakom Lasse

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Örjan Kihlström och Uncle Lasse hann fram när luckan uppenbarade sig. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Att Solvallas tävlingar flyttades till Eskilstuna hindrade inte Solvallas champion Örjan Kihlström att bjuda på stor show. Totalt vann han fem lopp på Sundbyholm, varav två var kvällens höjdpunkter.

Publicerad:

Med kvällens största favorit, Stefan Melanders Uncle Lasse, valde Örjan Kihlström att sätta sig i rygg på Workout Wonder när han inte kom förbi i startrusningen. Som så många gånger tidigare kom luckan för Solvallakusken och hästen speedade säkert till seger på 1.12,0a/2.140 meter.  
– Vi hamnade där vi hamnade och den finske hästen har varit väldigt bra. Jag kände att det skulle bli tufft att gå utvändigt om den finske hästen i två varv och då valde jag att sätta mig där. Sedan hade vi tur att det löste sig, förklarade Örjan Kihlström taktikvalet.

C Th Ericssons Memorial är ett traditionsbundet lopp som tappat lite status under de senaste åren. I år var det bara sju hästar till start och även där gick segern till kombinationen Örjan Kihlström/Stefan Melander. Efter att svarat ut värste konkurrenten Sir Ratzeputz från start blev det en enkel väg till ledningen för Standout. Efter 1.16 det första varvet gick det fort till slut och segertiden blev 1.13,6a/2.640 meter.
– Hästen var fin och kändes spänstigare än han har gjort på länge, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Stefan Melander tog också en tredje seger på V86, då med sig själv i sulkyn. Mavens lillebror Lincon Lawyer ledde runt om i V86-avslutningen på ett väldigt fint sätt. Segertiden skrevs till 1.14,5a/2.640 meter.
– Det är en ganska bra häst även om det inte syns. Det blev väldigt bra efter att vi hade kastrerat honom, då slapp han springa och gnägga på tjejerna, sa Stefan Melander i vinnarcirkeln.

Ulf Ohlsson prickade perfekt från springspår med Peter G Normans Zeus Karsk och kunde enkelt hitta till ledningen och sedan var loppet över. Efter att fått bestämma som han ville kunde han sticka undan mycket enkelt till slut.
– Vi hade förhoppningar på honom då han fick bra senast. Jag var lite förgrymmad senast då vi aldrig fick chansen från springspår, men idag gick det bättre, sa Ulf Ohlsson om Zeus Karsk som vann på 1.15,4/2.140 meter.

 


NÄRA SVENSKT REKORD PÅ ÅBY

Christoffer Erikssons framgångsrika år fortsätter. Han skrällde ordentligt när han satte dit Ola Karlssons Don Crowe i ett långlopp över tre varv. Från tredje invändigt kunde han hinna upp en annan skräll, Unit Brodde, på open stretch och segertiden skrevs till 1.15,2/2.140 meter.
– Jag var inte överraskad, Ola brukar ha sina hästar väl förberedda, sa Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln.

Det första loppet i treåringsserien Höstserien vanns av Wim Paals Una Blessed. Det treåriga Varenne-stoet fick en perfekt resa i rygg på ledaren och Wim Paal kunde välja när han skulle sätta in attacken. 250 kvar vreds hon ut och avgjorde på imponerande sätt. Segertiden blev mycket fina 1.13,9a/2.140 meter.
– Hästen var fantastiskt idag. Hon har varit lovande tidigare, men hon har mognat, sa Wim Paal.

Johan Untersteiner körde perfekt med sin egentränade Chosen One. Han lyckades hitta andra utvändigt och i sista sväng kunde han komma ner och vila i rygg på ledaren. Över upploppet kunde han gå ner på open stretch och avgjorde på nya rekordet 1.11,0a/1.640 meter.
– Nu hade han varit ute på lång distans i flera starter och därför passade det bra med kort distans nu. Han har faktiskt vunnit V75 över sprint tidigare, sa Johan Untersteiner.

Åbys tävlingar avslutades med hemmaseger då Veijo Heiskanen vann med Raspberrysky. Från 40 meters tillägg hittade Veijo tredje utvändigt när fältet formerade sig. Det blev ordentlig körning framme i täten under det första varvet vilket gynnande henne och efter att attackerat i tredjespår i sista sväng var hon starkast in i mål på topptiden 1.12,6/2.180 meter.
– Hon är väldigt stark och kan hålla högt tempo jättelänge, sa Veijo Heiskanen efter att Raspberrysky varit en tiondel från Askens Valencias svenska rekord över distansen.


Rätt V86-rad:
2–2–4–6–5–3–13–4

Utdelning:
8 rätt: 29.530 kr
7 rätt: 248 kr
6 rätt: 24 kr

Omsättning:
18.288.457 kr

Publik:
Eskilstuna: 677 personer
Åby: 644 personer

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS