Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Orsi Mangelli: Vitruvio gjorde som sin pappa

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Alessando Gocciadoro tog en dubbelseger i Orsi Mangelli. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

För tio år sedan segrade Robert Berghs Adrian Chip i det stora treåringsloppet Orsi Mangelli i Milano - i eftermiddag gjorde sonen Vitruvio det samma!

Publicerad:

Familjen Gocciadoro hade hela tre av fältets finalister och fick skaplig utdelning genom att bli etta, tvåa och sexa. Vitruvio (e. Adrian Chip) och stoet Vanesia Ek (e. Exploit Caf) segrade i sina respektive försöksheat och hade därför spår ett respektive två i finalen. Alessandro Gocciadoro satt själv upp bakom Vitruvio och han fick välvilligt överta ledningen tidigt från Pietro Gubellini bakom Vanesia Ek. Slustriden kom också helt att handla om den här duon och det blev rejält hårt i mål. Men Vitruvio blev räddad av linjen och segrade knappt på 1.11,8a/1650 meter. Segern var värd 128.000 euro. Sedan tidigare har hästen bland annat segrat i Breeders Course-finalen i Wolvega och även Grupp I-loppet Gran Premio Citta’ di Napoli. Däremot galopperade Vitruvio bort sig i det italienska Derbyt. Noterbart var att både den italienske Derbyvinnaren Valchiria OP (e. Ideale Luis, tränas av Gocciadoro) samt Vivid Wise As (e. Yankee Glide) galopperade bort sig i försöken.

Adrian Chip såldes alldeles nyligen till Italien som avelshingst och fick här en fantastisk framgång. Hemma i Sverige har han Diamanten, men nu alltså även en Orsi Mangelli-vinnare i Vitruvio, vilken är Adrian Chips vinstrikaste avkomma hittills i Italien. Det hela blev inte sämre av att Valdivia (e. Adrian Chip) klarade tredjeplatsen på behörigt avstånd för Roberto Vecchione!

I tröstfinalen av Orsi Mangelli vann Vessillo As (e. Mondiale OK) för Enrico Baldi på 1.12,4a/1650 meter.

Det kördes även en stoavdelning av Orsi Mangelli. Här blev det full pott för Vallecchia DR, som tjänade 32.200 euro. Tränar gör Alessandro Gocciadoro och det här treåriga stoet är efter en viss Adrian Chip...

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS