Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Orvar Mollyn fortsatt obesegrad i år

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Dagfinn Aarum tror att Orvar Mollyn går en spännande framtid till mötes. Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

Färjestadsamatören Åke Lindgren har en intressant häst i femårige Orvar Mollyn. På fredagens spårade kallblodet runt om på Romme – hans fjärde seger på lika många starter i år.

Publicerad:

Fredagens seger var aldrig i fara. Orvar Mollyn (e. Lome Kongen) försvarade innerspåret i startvolten utan vidare och efter 1.28 blankt första varvet skruvades farten sedan upp undan för undan.

Tilläggshästen El Viktor försökte att utmana genom slutkurvan, men kunde inte haka på ledaren över upploppet. Via 1.26,0 sista halvvarvet gick Orvar Mollyn undan till en säker seger på 1.26,6 över 2.140 meter.

Femåringen tränas av Åke Lindgren och har körts av Dagfinn Aarum i samtliga 16 starter hittills i karriären. Hälften av dessa har slutat med seger – och fler ska det bli, sade Aarum till Kanal 75.
– Det är en spännande häst som det är ganska stor utveckling kvar i. Han har inte gjort sina bästa lopp ännu, det kan jag garantera, menade norrmannen.

Actual Star hann förbi

Det såg ut att bli norsk seger i det efterföljande loppet när Moveslikejagger svarade för en tapper insats i dödens. Silje Rönnings häst plockade ned ledande Mellby Fantom i slutkurvan och var i klar ledning vid upploppets början.

Jörgen Westholm tog dock upp jakten med Actual Star (e. Juliano Star) som närmade sig meter för meter. Hästarna var jämsides vid linjen, men målfotot gav hemmahästen segern.

Segertiden skrevs till 1.13 blankt över full väg och Actual Star har nu vunnit två av fyra starter    för Jörgen Westholm.

Fredagens vinnare på Romme:
Bäcklös Uriel (e. Smedheim Solan) – Wiktor Kylin Blom (Nicklas Blom)
Fire of Noa (e. Triton Sund) – Nicklas Westerholm
Tullibardine Boe (e. Andover Andover) – Jörgen S Eriksson (Björn Eriksson)
Arctic Agent (e. Ganymede) – Janne Korpi (Pekka Korpi)
Avena Jet (e. Maharajah) – Thorsten Tietz
Orvar Mollyn (e. Lome Kongen) – Dagfinn Aarum (Åke Lindgren)
Actual Star (e. Juliano Star) – Jörgen Westholm
Fröken Sting (e. Zola Boko) – Fredrik Palm
Knifetown Lover (e. Love You) – Nicklas Westerholm
Idreamicanfly (e. Adrian Chip) – Ville Karhulahti

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS