Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oscarsson: "Det här var en femstjärnig insats"

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Pointillist tog en fin seger för Jim Oscarsson. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Under söndagen kördes en extrainsatt V75-omgång på Gävletravet. Mest imponerade Jim Oscarssons Pointillist som vann enkelt från utvändigt om ledaren Dicks Denja.

Publicerad:

Jim Oscarssons Pointillist (e. Andover Hall) stod för en fin insats när han vann från dödens. Ledaren Dicks Denja med Rauno Pöllänen i sulkyn höll ett högt tempo på loppet och öppnade första 500 efter 1.09,9 och 1000 efter 1.12,3. 600 meter från mål tryckte sig Pointillist till spets och i rygg hade han hela vägen storfavoriten Malkin N.O. som försökte ta upp kampen in på upploppet. Jim Oscarssons häst sträckte dock på sig och gick undan till en säker seger med ett flertal längder och segertiden noterades till 1.13,6a/2.140 meter.
– Han är grym. Varit grym i flera lopp på raken och jänns bara bättre och bättre. Provade en bit lite på långsidan och trodde att han skulel släppa, men det gjorde han inte. Malkin såg fin och och det var oroväckande men minst häst kämpade på. Det här var en femstjärnig insats, säger Jim Oscarsson.

Jan Norberg satsade allt vad som gick från start med Robert Bergh-tränade Sambuca Knight (e. Scarlet Knight) och hittade direkt till ledningen. Väl där öppnades första 500 efter snabba 1.09,9 och varvet efter 1.13,9. In på upploppet ryckte Sambuca Knight undan och vann väldigt enkelt.
– Han var kvick i benen från start. Riktigt rapp, men det var inte mycket annat att välja på idag och det gick bra. Han kändes otroligt fin hela vägen, säger Jan Norberg.

Torbjörn Jansson inleder V75-omgången på Gävletravet med Origo Tilly (e. Super Arnie) efter att denne avgjort på kort speed. Torbjörn Jansson valde att sitta kvar i andra utvändigt när det kom hästar i tredjespår och det visade sig vara vinstdraget. Luckan uppenbarade sig in på upploppet och Origo Tilly kunde koppla grepp om den invändige duon Highspeed Call och Höwings Star. Origo Tilly kom i mål på 1.12,6a/1.640 meter.
– Jag ville inte gå ut i tredjespår i det där tempot. Då hade hästen inte vunnit heller. Det löste sig verkligen bra för oss och hästen avgjorde på ett säkert sätt, säger Torbjörn Jansson.

Favoriten Lukas Zaz galopperade bort sig direkt. I stället var det Erik Adielsson som triumferade med Jevgeni Ivanov-tränade Gateway Fortuna (e. Conway Hall). Ekipaget satt långt bakom i fältet, men tog sig snabbt framåt under slutrundan och kunde enkelt koppla grepp den sista biten. Det fyraåriga stoet segrade på 1.15,7a/2.140 meter-
– Jag såg hästen förra gången. Var och pratade igenom hästen innan eftersom jag aldrig kört henne innan. Den var ganska rejäl senast och jag lät henne lufsa på och hon kom hem med spänst i steget hela vägen hem, säger Erik Adielsson.

Henrik Svensson överraskade många när han vann med sin egentränade Quatre Star (e. Quatre Juillet) i ett lopp över 3.140 meter. Hästen serverades ett perfekt lopp i rygg på ledaren Fitzcarraldo. In på upploppet hade Ulf Eriksson lotsat fram Björn Goop-tränade Västerbo Hard Cash och det var det ekipaget som hade grepp om händelserna långt in på upploppet. De kunde dock inte stå emot Quatre Star som avslutade snabbast.
– Han bet i bra när jag begärde lite av honom och jag hade 1.12,5 sista varvet och det är bra, säger Henrik Svensson.

Mix Mollyn (e. Järvsöfaks) fick en fin resa på innerspår av Ulf Ohlsson och när luckan uppenbarade sig in på upploppet var han den häst som hade bäst spurtkrut kvar. Mix Mollyn kopplade enkelt grepp om Myllkärs Sune den sista biten och kom i mål på 1.25,9/2.140 meter.
– Hästen är alltid bekväm, men han gjorde det bra sista biten, säger Ulf Ohlsson.
– Man är tacksam att ta den här pinnen redan nu. Jag brukar alltid ta någon V75-seger per år. Det är en fantastiskt fin travare, säger tränaren Björn Karlsson.

Från ledningen imponerade Mattias Djuses Genuine Boko (e. Jaded) för sin tränare i sulkyn. Hästen pressades inledningsvis i ledningen, men behöll kommandot och öppnade första 500 efter 1.11,3. Upp till varvet hade ekipaget dämpat farten till 1.15,4 och över upploppet kunde ingen av konkurrenterna gå i närkamp. Genuine Boko vann på 1.14,8a/2.140 meter.
– Sista gångerna har hon gått bra och nu hoppas jag att det har lossnat. Det var läge för oss att köra i ledningen. Jag kände mig segersäker hela vägen, säger Mattias Djuse.

V75 – Gävle – 26/2

Utdelning:
7 rätt: 1.160.596 kr
6 rätt: 6.964 kr
5 rätt: 374 kr

Omsättning: 30.175.509 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.