Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oscarsson har köpt gård – blir Kalmartränare

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Jim Oscarsson har hittat rätt gård. Nu blir han Kalmartränare.

Publicerad:

Under måndagen avslöjade Sulkysport att Jim Oscarsson har köpt gård. Och det är inte vilken gård som helst. Oscarssons stall flyttar nämligen till Blädingeås utanför Alvesta, tidigare hem för Mack Lobell.
– Jag har haft telefonkontakt med mina ägare under morgonen, personalen är informerad och alla verkar taggade på det här. Så vi kommer börja flytta ner hästar efterhand, säger Oscarsson till Sulkysport.

Det innebär att Oscarsson blir Kalmartränare och det handlar inte om något spontanköp.
– Egentligen har vi letat sedan redan innan vi åkte över till USA, men det har inte gått att få ihop det. Därför känns det här som det mest spännande jag gjort hittills i karriären.

På gården finns stora träningsmöjligheter i form av rakbana, rundbana, skogsslingor och backe.
– Man hoppas förstås att den här investeringen ska bära frukt i form av ökat intresse hos hästägare. Köpet ger oss alla möjligheter att flytta fram positionerna ytterligare.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS