Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oscarssons stora skräll

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Kevin Oscarsson skrällde i Silverstoet. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Kevin Oscarsson bjöd på en rejäl skräll i Silverstoet på Axevalla.

Publicerad:

Det här tvååringsloppet för ston har körts allt sedan 1980 och vi hittar bland annat toppston som Volita du Ling och Pine Princess i segerlistan. Nu har även Jim Oscarsson-tränade Florist (e. Wellino Boko) tagit plats där. I sin tredje start tog hästen andra segern och förstås den största hittills. Detta efter att Kevin Oscarsson bjudit Florist på en perfekt smygresa i andra par utvändigt och sedan avgjort enkelt till slut på 1.17,0a/1640 meter. Förstapriset var 100.000 kronor och vinnaroddset blev nästan 30 gånger pengarna.
– Jag är chockad och så glad. Det är ett fint sto som kan bara hon vill. Det är inga som helst problem med henne, utan hon sköter sig redan som en riktig klasshäst, berättade skötaren Cathrine Strömberg.
Mormor till Florist är Pion – en dam som verkligen kunde springa snabbt.

Jennifer L Oscarsson var rejält på hugget och vann båda montéloppen. Först med femåriga stoet Dhori (e. Lovely Lidob), som tränas av Olle Elfstrand. Sedan spetsade hon från spår elva bakom bilen (flera strykningar) i V64-2 med Laura Myllymaa-tränade Taiga Woodland (e. Torvald Palema). Ekipaget vann ganska lätt, även om det gick trögt den allra sista biten.
– Det var bara att hålla i sig. Hon blev lite tassig till slut, men det var ingen fara. Det här är min tredje seger den här veckan och faktiskt min första dubbel hittills, sade Oscarsson.

André Eklundh går mot sitt klart bästa år hittills som kusk och även tränare. Han tampas om kuskchampionatet på Axevalla mot Carl Johan Jepson. Eklundh segrade från ledningen med Uncle Töll (e. Beer Summit) i V64-inledningen. Detta trots hårt tryck under vägen.
– Först blev det rejäl körning första biten och därefter ytterligare en tryckare. Det var mycket starkt gjort av hästen att hålla undan hela vägen, kommenterade Åbytränaren, som fick se Jepson ta hem två lopp.

Detta med elvaårige Macho Look (e. Pine Chip) i V64-3 från tredje par ytter samt Ola Samuelsson-tränade Wolf Of Wallstreet (e. Infinitif) i finalen av Treåringarnas Höstserie (V64-6). Den sistnämnde var tapper efter avancemang fram i dödspositionen.
– Ja, Wolf Of Wallstreet visade förvånansvärt bra moral. Han stred verkligen hela vägen, sade Ola Samuelsson.

Jepson leder kuskligan med 26-25 mot André Eklundh efter torsdagens tävlingsdag. Med tre dagar kvar på Axevalla är han ändå tveksam till att det kommer att räcka till seger.
– Det blir nog svårt, då jag är avstängd nästa tävlingsdag. Men om André Eklundh tar hem det så gläds jag med honom, då det handlar om en bra kille.

Maria Törnqvist fick en tränarseger genom treåriga stoet Del Ray Pellini (e. Chocolatier) i V64-4. Ville Karhulahti spurtade till vinst från andra par utvändigt. Det här var hästens andra seger i åttonde starten. Ville vann förövrigt även med Marcus Lindgren-tränade treårsstoet Sweet Eloise (e. S.J.'s Caviar) före V64-spelet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS