Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Otäck olycka i Östersund

Foto: Patrick Sjöö
Olivia Uggla var med om en otäck olycka i Östersund, men ska ha klarat sig bra efter omständigheterna. Foto: Patrick Sjöö

I kvällens första lopp i Östersund ägde en otäck olycka rum. Olivia Uggla föll till marken och blev trampad av två hästar.

Publicerad:

Det var i kvällens första lopp i Östersund som olyckan var framme. Montéryttaren Olivia Uggla föll av Yankee Flair och blev sedan trampad på av två hästar. Olivia Uggla har sedan förts till sjukhus med ambulans, men de första rapporterna säger att det hela ska ha gått förhållandevis bra.
– Vi bedömer läget som rätt så lugnt. Olivia har ont i höften och i axeln efter fallet och blev också trampad på. Men hon har varit vid gott humör och har inget känselbortfall, men vi tog det säkra före det osäkra och körde henne till sjukhuset, säger Jan Quicklund, travbanechef på Östersundstravet.

Hur upplevede du olyckan?
– Hon hade en ganska så het häst och trampade ur stigbygeln och därav fallet. Det är svårt att avgöra exakt vad som hände, men hon ska ha klarat sig bra trots allt.

Lopp 1 startade 18.15, men först 18.44 anlände ambulansen till Östersundstravet.
– Vi har ambulans som garanterar oss sju minuters inställelsetid, men denna gång var den troligen ute på något annat samtidigt. Jag har inte varit i kontakt med ambulanspersonalen så jag vet inte vilken prioritet olyckan hade. Det ska sägas att vi hade sjukvårdspersonal på plats omedelbart och jag bedömer det som att vi haft kontroll på händelsen, säger Jan Quicklund.

Tävlingsdagen fortsätter som vanligt. Dock med cirka 30 minuters försening.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS