Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Otäck olycka på Dannero

Foto: Lennart Sundwall
Ambulans fick tillkallas till Dannero på torsdagen. Foto: Lennart Sundwall

Fyra ekipage var inblandade i otäcka scener under lunchtravet på Dannero. I utgången av en sväng gick två hästar omkull.

Publicerad:

I en efterföljande kollission föll sedan fyra kuskar ur sina sulkyer. Rikard N Skoglund och Jörgen Berglund kom snabbt upp på benen medan Stefan Arvidsson och Jonas Karlsson blev liggandes på banan.

Mest illa däran var Stefan Arvidsson som låg helt orörlig inne på innerplan efter olyckan. Nästan en timme efter olyckan höll ambulanspersonalen fortfarande på att jobba med Arvidsson, medan Karlsson lämnade tidigare med en annan ambulans. 

Strax efter klockan halv två kom dock glädjande besked. Kuskarna mår bra efter omständigheterna.
– Jonas Karlsson och Stefan Arvidsson har transporterats med ambulans till sjukhus. Stefan har varit medvetslös en kortare tid, men återfann medvetandet. Han klagar över ryggsmärtor. Jonas klagade över bröst- och ryggsmärt, men allt är under kontroll enligt vår läkare. Alla fyra hästar har kontrollerats och ingen av dem har några allvarligare skador, rapporterade Danneros speaker, Bert-Ola Månsson.

Det bedöms vara hästen Ellis Pride och kusken Ulf Ohlsson som är vållande till dagens allvarliga olycka på Dannero. Ellis Pride får startförbud och ska uppvisas i kval medan Ulf Ohlsson döms till 1200 kronor i böter.

Olyckan inträffade 1300 meter från mål i det andra loppet på Dannero. Ellis Pride hade just återtagit ledningen i loppet när hästarna kom in på upploppet. Ellis Pride galopperade, stannade till rejält och det blev rena dominoeffekten där bakom. Fyra av hästarna krokade i varandra och kuskarna åkte i backen. Två av kuskarna transporterades till sjukhus.

– Vi har pratat med ansvarig tränare, Lars Wickström och enligt honom har hästen Ellis Pride aldrig visat sådana här tendenser. För oss var det till slut ett rätt enkelt beslut att fatta, säger måldomarnämndens ordförande Lars Viklund.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.