Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ove A vann hård championstrid i Lycksele

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Robert Dunder såg ut att gå mot championatet i Lycksele.
Men en andraplats för Ove A Lindqvist med Skafferbest i sista loppet petade ner Dunder.
– Kul att bli champion, men det hade inte stört mig om Robert hade vunnit, sa Ove A Lindqvist.

Publicerad:

Robert Dunder hade tre segrar, tre andraplatser och fyra tredjeplatser inför årets sista lopp i Lycksele där han själv inte körde.

Ove A Lindqvist hade tre segrar, tre andraplatser och en tredjeplats.

När Lindqvist då styrde Skafferbest (e. Skaffer Brune–Svedje Besta) till andraplatsen trots galopp halvvarvet kvar tog han sig förbi. Striden om championatet slutade med att Lindqvist tog en andraplats mer än Dunder.

– Jag trodde faktiskt att jag var champion redan innan loppet. Jag hörde i högtalaren efter mål att andraplatsen räddade mig, sa Ove A Lindqvist.

Han har tagit många championat genom tiderna och det här var det andra i Lycksele. Han har dock inte samma sug efter championaten längre.

– Det fanns en morot tidigare då alla champions möttes i Rikschampionatet. Då det togs bort så togs moroten bort. Förr laddade man för att bli champion. Så är det inte längre, sa Ove A Lindqvist.

En seger blev det sista dagen och det var med Stefan Dellbros Don Viking (e. Järvsöviking – Donnan). Segern blev överlägsen.

– Jag valde att köra fram redan 1200 kvar då han var på väg att hoppa. Jag ville gärna ha ett hårt jämnt hårt tempo. Det var bra hästar emot idag och han gick i mål med krafter kvar. Han tål ännu hårdare motstånd.

Ove A Lindqvist är ständig gäst i Lycksele och gillar verkligen banan.

– Jag skulle vilja säga att det är en helt underbar bana. Det är så gemytligt. Dessutom har banan varit väldigt fin. Bättre än många permanenta banor, sa Ove A Lindqvist.

Tränarchampionatet tog Roger Nilsson hem sina tre segrar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS