Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överlägsen i comebacken: "Man får nypa sig i armen"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sir Ratzeputz var en vinnare direkt i comebacken. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Timo Nurmos Sir Ratzeputz har varit ifrån tävlingsbanan länge. På onsdagen var han tillbaka – och han var det med besked.

Publicerad:

Tioårige Sir Ratzeputz (e. Love You) kvalade för en vecka sedan och han gjorde det i fin stil. På onsdagen gjorde valacken sin första start sedan i mars förra året, men han visade att han knappast behövde något lopp i kroppen.

Från fjärde ytter sköljde Sir Ratzeputz över fältet under slutrundan och segern blev odiskutabel på 1.12,2/2160 meter närmast före Sigel Garline och Lover Face.

Timo Nurmos sköter träningen och Rikard N Skoglund satt i sulkyn.
– Det var en fantastisk resa att få sitta bakom honom. Under sista varvet fick jag nypa mig i armen. Det är få tränare, om någon, som kan förbered en häst i ett så pass fint skick som Timo Nurmos och hans personal kan göra. Det är en ynnest att få köra, sade Rikard N Skoglund.

Björn Röcklinger har en högintressant fyraåring i La Plus Belle (e. Muscle Hill). Hästen hade långt fram till en undflyende Digital Download genom sista sväng, men kunde ta sig ikapp och förbi efter en mycket stark avslutning.

Ulf Eriksson körde La Plus Belle för fjärde gången någonsin vilket resulterade i fjärde segern. Segertiden skrevs till 1.15,1a/2140 meter. Tvåa slutade Digital Download medan Mimiro blev trea.
– Hon är fantastisk i loppen. Lite okoncentrerad innan, men väldigt koncentrerad i lopp. Det är bara att försöka att ta det lugnt och hitta ned i position för under sista varvet går hon alltid hela vägen in i mål. Hon var lite barnslig i de första starterna, men utvecklingen går hela tiden framåt. Jag hade koll på hästen i ledningen eftersom jag kört den tidigare. Det är en bra häst, men den här var snabbare sista biten, sade Ulf Eriksson.

Vikings Preacher (e. Pastor Stephen) är en vinnare igen. På Åby tog han sin första seger i sulky på över ett år. Anders Christiansson styrde den sexårige valacken till tät i mitten av första sväng – och den positionen behöll man hela vägen in.
– Man blir alltid lite halvkinkig under vägen och vill ha hästarna över linjen innan det känns lugnt. Det här är verkligen min livshobby. Det absolut roligaste som finns, sade Tony Löfqvist.

Segertiden skrevs till 1.16,0a/3140 meter. Ekipaget vann närmast före Felix V.M. och Digger Lord.
– Han är en jättefin häst. Det är inte ofta man får köra så här pass fina hästar. Han har löjlat sig lite på sistone och hoppat bort sig och därför koncentrerade jag mig på att få iväg honom felfritt. Över upploppet var det bara en som kunde haka på och det var bara att försöka hålla undan för den hästen. Jag hann bli lite orolig sista biten. Det här var en jätteskön seger, sade Anders Christiansson.

Claes Svenssons fyraåring King Of Everything (e. Quite Easy U.S.) är helsyskon med den sjufaldige miljonären Moving On. Hingsten har fått en fin start på tävlingskarriären och noterades under onsdagen för sin fjärde seger i det sjunde försöket.

King Of Everything kördes till tät i utgången av första sväng och kunde, efter att ha varvat på 1.12,9, gå undan säkert på 1.14,0a/2140 meter. En seger som togs närmast före Bordeaux S. och Utah Broline.
– Det är en fantastisk häst. Man får dåligt när första 500 meterna går efter 1.08,9. Öppningen blev väldigt tuff, men det var inte så mycket att göra. Det var bara att fortsätta framåt. Han har ett enormt tryck i steget och det är starkt att hålla hela vägen, sade Claes Svensson som har höga tankar om sin häst.

– Jag hoppas att han ska hålla sig fräsch och vara med på lördagarna. Och sedan kanske i något större lopp för de fyraåriga hästarna. Han är en väldigt fin häst.

Concrete Dee såg ut att gå mot seger från ledningen, men över upploppet uppenbarade sig luckan för Mika Forss med egentränade Ronaldo Malibu (e. Dream Vacation) och den femårige valacken sköt till starkt till säker seger på 1.13,6a/2140 meter. Concrete Dee höll till andraplatsen medan Tzatziki slutade trea.
– Vi hittade inget fel på honom efter den sämre insatsen senast. Nu var han tillbaka och kändes jättefin. Hästen var lite väl laddad och därför valde jag att släppa ifrån mig ledningen. Vi hade lite tur som fick luckan sista biten, sade Mika Forss.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS