Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överraskande rekordkväll

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Geisha Sund. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Två svenska rekord är inte vardagsmat en ”vanlig” V86-onsdag.

Publicerad:

Robert Bergh inledde rekordsättandet bakom Geisha Sund som rundade ett stolopp på överlägset vis. Tiden 1.13,2/2.660 meter var 0,5 sekunder snabbare än det svenska rekordet Frillan Filiokus satte på Jägersro den 30 oktober 2010.
Nästa rekordhäst var Timo Nurmos gamling Seabicuit som rundade från 40 meter i ett bra flerklasslopp. Hästen, som inte startat sedan i september ifjol, avgjorde på riktigt rejält sätt och kom hem på 1.12,7/2.180 meter, tre tiondelar snabbare än No Deals tidigare rekordtid 1.13,0/2.140 meter från Axevalla den 20 juli 2013. 
På Bergsåker var Månprinsen A.M. kvällens godbit. Och osäkerheten från senast var som bortblåst. "Prinselinsen" forsade snabbt till ledningen och hade sedan inga bekymmer. Sonen Micael Melander lurade visserligen med Mel Odin i rygg, men ekipaget kunde inte utmana.
Segertiden blev 1.23,7a/2.140 meter och förstapriset 70.000 kronor. 
– Nu var det något helt annat. Han kändes helt stabil, flög ju fram och kunde faktiskt öppnat snabbare. Nästa uppgift blir Vårbjörken på Umåker sedan laddar vi hemma innan vi går ut på Solvalla i Elitkampen, sade en mycket nöjd Gunnar Melander.
Rolex Bigi tävlade barfota runt om för första gången på länge i ett femåringslopp och Markus B Svedbergs femåring kunde fånga in en tapper Screen Height på mållinjen.
Al's Winnermede och Svante Ericsson satt i andra ytter i ett stayerlopp, anföll 800 meter från mål och plockade enkelt ner ledande Ametrin även om travet gick som på nålar i sista kurvan.
Gaia Sund har hittat en ny växel barfota runt om, men den här kvällen – i försöket till Diamantstoet – var det så klart extra gynnsamt att ledande Nikka Broline drog till med 1.11,7 första varvet.
Bella Donna är extra vass i täten och Henrik Svensson kunde sitta ganska säkert i målslussen sedan ledningen vunnits i ett tidigt skede.  
Vi sätter på punkt med Scarlet Knights lopp och här visade Daniel Redén upp ett ämne i I'm Just A Sund, som med heöstängt huvudlag och barfota runt om blev en vinnarhäst. I'm Just A Sund drog direkt till täten och sedan behövde bara Redén kolla framåt. Ekipaget vann till slut överlägset. 

 
V86-raden: 4-1-4-7-11-8-11-12
8 rätt (48,34 st): 240.787 kronor.
7 rätt: 1.130 kronor.
6 rätt: 106 kronor.
Omsättning: 21.672.587 kronor.
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.