Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

På väg uppåt

Foto: ALN
Per Linderoth och fyraårige Donners Am gästar Solvallas V65-tävlingar under fredagen. Foto: ALN

Per Linderoth lämnar Sundsvall över dagen för att lufta sin talang Donners Am i ett fyraåringslopp på Solvalla.

Publicerad:

Donners Am (V65-5) har inlett karriären väldigt lovande med fyra segrar på tolv starter och vid några tillfällen ifjol visade han talang som duger för att kunna vara med och slåss i kulltoppen. 2017 har inletts med en tredjeplats och två segrar. Idag är det derbydistansen, 2.640 meter bilstart, som gäller och Linderoth har spår två bakom bilen.
- Donners Am är en rejäl häst under utveckling. Han är lite stor och slapp i stilen fortfarande, men det finns en otrolig styrka i honom och dagens distans är nog en fördel. Hästen gjorde det bra över opassande distans i årsdebuten och det var nog bra för att få lite mer fart i honom. Efter det har han vunnit på bra sätt i lite enklare sällskap. Allt har sett normalt ut i träningen inför den här starten och hamn är stabil bakom bilen, men jag kommer inte vara med och köra om någon ledning. Det är svårt att säga hur bra hästen är eftersom jag ännu inte sett botten i honom och han utvecklas hela tiden. Det blir fortsatt open eye-huvudlag och barfota fram, säger Per Linderoth.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS