Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Påbörjar ny segersvit i kväll?

Foto: Lennart Kihlman/ALN
Magnus Jakobsson med I'm Magic efter seger på Åmål i september i fjol. Foto: Lennart Kihlman/ALN

Romme står värd för kvällens V64-tävlingar och i den tredje avdelningen gör I'm Magic en spännande comeback efter ett halvårs uppehåll.
- Jag tycker att han ska räknas direkt, säger Magnus Jakobsson om löftet som vunnit fyra av sina fem starter i karriären. 

Publicerad:

I'm Magic visade helt rätt takter under sin debutsäsong som fyraåring i fjol och inledde med fyra raka segrar. I sin femte start i tog det dock stopp, Make It Happen-sonen slutade fyra på Axevalla i november och har inte synts på tävlingsbanan sedan dess. 
– Han var riktigt bra i sina första starter men på Axevalla hade han problem med aktionen. Efter det blev han opererad i ett bakknä och fick vila i två månader, berättar Färjestadstränaren Magnus Jakobsson. 

Nu är femåringen redo för comeback och kanske kan en ny segersvit påbörjas. 
– Han känns fin i träningen och har gått 16/1600 som snabbast. Jag tror att han ska göra ett bra lopp direkt även om toppformen inte sitter där redan. Han har ett bra läge och jag tycker att han ska räknas direkt på sin kapacitet. Eventuellt blir det barfota runt om nu, vi får se när vi kommer fram till Romme. 

I den femte avdelningen har Jakobsson Tarragona Ås till start från spår åtta bakom bilen. Sjuåringen som tidigare var hos Roger Walmann stod för en bra debut som tvåa bakom Topgear senast på Romme. 
– Hon fick ett snällt upplägg och gick helt okej till slut, jag var nöjd med henne och hon känns pigg i träningen efteråt. Nu har hon ett tufft läge och jag sparar hellre på krutet än laddar från spår åtta. Det krävs nog att det blir överpace för att hon ska komma in i matchen, vi smyger med och så vi får se vad vi kan ta till slut. Barfota runt om igen, säger Magnus Jakobsson. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS