Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Palone till 19.000 segrar

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Dave Palone på Solvalla 2015. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Världens segerrikaste kusk har skrivit ny historia. På tisdagen tog Dave Palone sin 19.000:e seger i karriären.

Publicerad:

Milstolpen nåddes med hästen Southwind Warsaw på hemmabanan The Meadows utanför Pittsburgh. Dave Palone vann tre av kvällens tretton lopp och vid den andra segern blev han historisk – igen.
– Det har inte riktigt slagit mig än, sade 57-åringen efteråt, enligt US Trotting Associations webbplats.

Bland tidigare bedrifter märks seger nummer 15.181 – den som i juli 2012 tog Palone förbi Hervé Filion på listan över Nordamerikas segerrikaste kuskar genom tiderna. Två år senare lade han även beslag på världsrekordet när han passerade tyske Heinz Wewering i och med karriärens 16.754:e triumf.

Nuförtiden ligger Palone i lä vad gäller antal körda lopp, men han har ändå hunnit med 1.646 stycken hittills i år. Dessa har resulterat i 355 segrar.
– Jag avundas inte killarna som studsar runt på två banor om dagen. Jag trivs mycket bättre med att inte ha ett fullspäckat schema. Nu är det viktigare för mig att vara med på barnens aktiviteter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS