Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Panoramic vann klass I-lopp

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Panoramic spurtade till seger i ett klass I-försök i Gävle. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Det tävlades på tre banor under måndagen, bland annat avgjordes ett klass I-försök i Gävle. I Halmstad slogs ett banrekord och där tävlade även gårdagens snabbaste häst. Här följer en summering av måndagens tävlingar.

Publicerad:

I Gävle avgjordes ett klass I-försök där Panoramic spurtade till seger på 1.14,9a/2.640 meter med Örjan Kihlström i sulkyn. Det var tredje raka segern för den av Stefan Melander-tränade hästen.
I Halmstad vann tvååriga stoet Gladys Boko (e. Deweycheatumnhowe) på banrekordet 1.15,5/1.640 meter voltstart. I sulkyn satt tränare Joakim Lövgren.
Kan Ha köptes till Marcus Lindgrens stall för 800.000 kronor på internetauktion i slutet av april. Hästen hade bara gjort två starter, den senaste 19 juli, före gårdagens start i Halmstad. Där fick den femårige hingsten till det fullt ut då han vann efter ett lopp utvändigt ledaren sista 700 meterna. I och med segertiden 1.13,1a/1.640 meter blev Kan Ha dagssnabbast i Sverige under måndagen.
Conrad Lugauer hade två hästar till start i Halmstad och vann med båda. Treårige Takestwoforatango (e. Zola Boko) var en av vinnarna. Han har Sugar Step, som själv tjänade nästan 2,5 miljoner kronor på tävlingsbanan, som mamma och som bland annat segrade i Breeders Crown-final för fyraåriga ston 2002. Lugauers andra vinnare var Vergilius Boko (e. Virgill Boko) och som i Quicksilver Lobell har samma mor som miljonärerna Aga Khan Boko (e. Viking Kronos) och Sissy Jean Boko (e. Express Ride).
En annan som hade en trevlig afton i Halmstad var Axevalla-amatören Birgitta Forsmoo som före måndagen hade en tränarseger i år. Igår blev det två vinster då båda hennes starthästar, Zeta de Castella och Zelda de Castella, vann.
Ännu fler lopp vann Carl Johan Jepson under lunchtravet på Färjestad. Först styrde han in 68-oddsaren Turbo Spin till seger som sedan följdes med vinster av Kimos Lilly, Al's Barbarbar och Massitj.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS