Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pappa vann sonens utmaning

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Under måndagen kördes Johan Untersteiners 1.000-klubbsmatch på Halmstadtravet. 32-åringen hade bjudit in kuskar som betytt extra mycket för honom under karriären.
Vinnaren blev den person som stöttat honom i alla lägen – pappa Peter Untersteiner.

Publicerad:

Totalt kördes tre lopp i kuskmatchen. Poäng delades ut i skala 9-6-4-3-2 och när de tre loppen var körda kunde det konstateras att Peter Untersteiner, trots att han inte vann något av loppen, ändå lyckades sno åt sig förstaplatsen med 16 poäng, tätt följt av Erik Adielsson med 15 poäng. Trea slutade den gäst som rest längst för att vara med, Marcus S Johansson. Svenske som numera håller hus i USA och bedriver verksamhet tillsammans med fru Nancy Johansson, fick ihop elva poäng, bland annat genom att vinna det avslutande loppet. Vem som tränade vinnaren? En viss Johan Untersteiner.
– Det var otroligt roligt att få träffa Johan, vi har känt varandra sedan barndomen. Att dessutom få vinna ett lopp med en häst som han själv tränar, gjorde inte dagen sämre. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av Halmstads bana, ta hit några passgångare och ni ska få se på en fantastisk tid, sade Marcus S Johansson halvt på skämt, halvt på allvar efter segern med fyraårige Rawindski.

Slutställning topp tre:
1. Peter Untersteiner 16 poäng (Två andra- och ett tredjepris)
2. Erik Adielsson 15 poäng (En vinst och två fjärdeplatser)
3. Marcus S Johansson 11 poäng (En vinst och en femteplats)

De övriga som deltog, förutom huvudpersonen själv, var:
Jörgen Sjunnesson, Örjan Kihlström, Daniel Redén, Kenneth Haugstad, Roger Walmann, Peter Arnqvist, Tony Wallin och Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.