Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Paralympiatravet med sänkta prispengar?

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Åbys sportchef Jon Walter Pedersen är inne på att det kan bli sänkta prispengar i paralympiatravet. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Paralympiatravet ser ut att bli en helsvensk historia och enligt Åbys sportchef Jon Walter Pedersen kan det bli aktuellt med ändrade uttagningsregler samt sänkta prispengar.

Publicerad:

Just nu tävlas det vidare i svensk travsport och det tycker Åbys sportchef Jon Walter Pedersen känns riktigt.
– Ja, så som det är upplagt nu, utan banpublik och väldigt begränsat med människor på stallbacken, fungerar det bra. I Halmstad var det sammanlagt 170 personer på plats under lördagens V75-omgång och det bildades inga stora folksamlingar. Till våra tävlingar i morgon blir nu också de norska och danska hästarna strukna.

Vad kan då Pedersen säga om Paralympiatravet den 25 april?
– Nästan alla andra evenemang ställs in och det är förstås stor risk att vi måste köra utan banpublik. Jag kommer att veta mera senare under veckan, vi ska bland annat ha ett möte med ST. Det känns dock som att ett beslut angående publikfrågan måste tas senast den 1 april. Det här är inte som en vanlig V75-omgång, utan mera att ta hänsyn till.

Internationella gäster då?
– De flesta länder stänger sina gränser, så jag har i stort sett lagt inbjudningar av internationella hästar på is. Om det nu bara blir svenska hästar och i sådana fall kanske en bättre form av gulddivision så behöver vi även titta på andra bitar. Exempelvis fundera på om det då är värt att dela ut så mycket i prispengar? Det blir inte heller samma känsla för vinnaren i fråga att vinna ett så här stort lopp utan publik. Det kan alltså bli aktuellt att sänka prispengarna i Paralympiatravet.

Uttagningsförfarandet då?
– Vi måste kanske göra vissa ändringar där också. Det blir svårt för mig att dela ut fem wildcards som situationen ser ut just nu. Kanske att två hästar från varje uttagningslopp får en plats istället? Just nu är dock inget bestämt.

Finns det några planer på att flytta fram Paralympiatravet?
– Nej, det känns inte så. I sådana fall skulle vi bara krocka med något annat.

Hur ser det ut inför Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal (uttagningsloppen den 24 april och finaler den 9 maj)?
– Vi hoppas att dessa tävlingar kan genomföras som vanligt, dock förmodligen utan publik.

Fotnot: Ursprungligen är förstapriset i Paralympiatravet i år 1,5 miljoner kronor och sammanlagt finns nästan 2,8 miljoner i prispotten.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS