Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pasithea Face hade uppvisning

Foto: HANOLD/ALN
Pasithea Face hade inga problem att vinna sitt debutlopp över 2.640 meter idag. Foto: HANOLD/ALN

I det kördes "Andra testet", som loppet kallas, inför Stochmapionatet för fyraåriga ston. Här hade Pasithea Face och Adrian Kolgjini uppvisning.

Publicerad:

Pasithea Face (e. Muscle Hill), som slutade trea i Svenskt Travoaks förra året, hade innerspår bakom startbilen och kunde inte svara ut Harkeröds Mimmi från början. Adrian Kolgjini kunde dock gå ut i andraspår kort efter start och runda till ledning.
– Pasithea Face öppnade ungefär som jag hade trott. Det fattas fortfarande lite tempo i henne då hon precis börjat säsongen, men hon kommer bli snabbare och snabbare, sade Adrian Kolgjini.
Han höll ett jämnt 1.14-tempo i ledningen och över upploppet stack Pasithea Face undan till mycket lätt seger på 1.14,5a/2.640 meter.
– Jag satt bara och myste bakom henne. När jag körde på henne 200 kvar längde hon på steget och jag var fruktansvärt nöjd med henne. Hon hade kunnat springa på i ett halvt varv till. Idag fick jag exakt det besked jag ville ha och det ser onekligen bra ut. Vi siktar på Stochampionatet, sade Adrian Kolgjini.
Det var första gången Pasithea Face startade över distansen 2.640 meter och den hade hon inga som helst problem med. Förstapriset var 60.000 kronor. Äger hästen gör Stall Courant och tränar gör Lutfi Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS