Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pasithea Face visade upp sig på Meadowlands

Foto: HANOLD/ALN
Pasithea Face och Adrian Kolgjini i Stall Courants ägarfärger. Foto: HANOLD/ALN

USA-äventyret har börjat på allvar för Pasithea Face. På lördagen kvalade toppstoet på Meadowlands som tvåa på fina 1.11,1a/1.609 meter.

Publicerad:

Stenhårda märren Pasithea Face (e. Muscle Hill-Jovelinotte) har hävdat sig väl i den yttersta kulltoppen för Lutfi Kolgjini och tjänat närmare 2,5 miljoner på sina 31 starter. Nästa år är tanken att stoet ska gå till avel, men först ska Pasithea Face ta sig an eliten i Nordamerika. Sedan en dryg månad är femåringen i träning hos Jimmy Takter och på lördagen började USA-äventyret på allvar. 

Pasithea Face testades i ett kval på Meadowlands med sin tränare i sulkyn och efter en invändig resa spurtade hon mycket piggt till andraplatsen bakom Caprice Hill på 1.11,1. Stallkamraten Pinkman med Yannick Gingras i sulkyn stumnade något över upploppet och fick nöja sig med en fjärdeplats på 1.11,2. 

Fler hästar ur svenskintresse höll sig framme i de högklassiga kvalen på Meadowlands. Tvååriga Swing it Cathy vann sitt kval för Jimmy Takter i överlägsen stil på 1.12,9. Swing it Cathy är efter Donato Hanover och undan Solveig, som lämnat stjärnor som Shake it Cerry och Solvato. 

Kvalseger för Takter blev det även med tvååriga Chanel Me som vann på 1.12,8. 

Åke Svanstedt hade två kvalvinnare, tvåårige hingsten Final Dream på 1.13,7 och jämnårige valacken On the Ropes på 1.12,3.

Marcus Johansson styrde in Nancy Johanssons treårige hingst Southwind Hydro till kvalseger på 1.11,1.

Marcus Melander hade med Enterprise i ett fint kval och treåringen blev tvåa från rygg ledaren på fina 1.10,3. Vann gjorde Ron Burkes What the Hill från ledningen på 1.10,1. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS