Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Passerar Alvena miljonen?

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Alvena Take It är mycket betrodd på V64 ikväll. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Peter Untersteiners Alvena Take It imponerade på Solvalla senast när hon vann på fina 1.12,2/ 2.140 meter. I kväll jagar hon en plats till finalen av Diamantstoet som avgörs under Elitloppshelgen.

Publicerad:

Halmstadtränaren Peter Untersteiner skickar upp sitt sexåriga sto Alvena Take It till Rommetravet ikväll där hon för första gången kommer att köras av Jorma Kontio. Alvena Take It stod för en fin insats senast på Solvalla där hon spurtade ner sina konkurrenter efter en fin resa i andra utvändigt.
– Hon är på väg upp till banan nu och allt är stabilt med henne. Det är spåret som är jobbigt så klart och det gäller att vi har lite flyt för hon är bara medelsnabb ut. Men hästen visade toppform i det senaste loppet och har känts bra hemma efter det, säger Peter Untersteiner.

Alvena Take It passerar miljonen intjänat vid en eventuell seger ikväll. En topplacering gör också att hästen är kvalificerad för finalen av Diamantstoet som körs på Solvalla under Elitloppshelgen.
– På grund av spåret så måste man vara realist och det finns risk att det blir lite vingel. Men samtidigt blir jag inte alls förvånad om hon vinner då hon tillhör en av de absolut bästa hästarna i loppet.

Peter Untersteiner aviserar att det inte blir några ändringar från den senaste starten vilket betyder att Alvena Take It går barfota runt om. Noterbart är att hästen aldrig vunnit med någon annan kusk än Peter Untersteiner trots åtta försök.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS