Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Passerar han tio miljoner?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75
Ulf Eriksson kan passera tio miljoner i inkört redan i eftermiddag. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75

Ulf Eriksson är på väg mot ett nytt kanonår som kusk och kan i samband med dagens GS75-tävlingar på Solvalla passera tio miljoner kronor i inkörda pengar under 2017.

Publicerad:

Det är bara knappt 50.000 kronor som fattas för Ulf upp till tio miljoner i inkört. Däremot har han drygt 600.000 kronor upp till fjolårets rekordnotering på 10.572.990 kronor.
– Det har gått jämnt och bra även under det här året. Det fattas som sagt lite upp till fjolårets inkörda pengar, men då har jag vunnit fler lopp istället, säger Ulf, som bland annat kör två intressanta Björn Röcklinger-hästar i eftermiddag på Solvalla.

Han inleder med Get A Winner (GS75-1) från ett innerspår bakom bilen.
– Jag tyckte att han gick bra som tvåa senast på Bergsåker. Det var Rauono Pöllänens Västerbo Grosbois som helt enkelt var väldigt bra. Lång distans passar fint, men däremot vet jag inte om vi kan försvara innerspåret eller ej. Jag tycker dock att hästen öppnat förbättrat på sistone.

Hur går det med skor runt om?
– Jag tror inte att det ska vara några problem, då vi i alla fall lär slippa brodden. Han ska normalt räknas tidigt i ett sådant här lopp.

Ulf får också chansen bakom treåriga stoet Bear Seat (GS75-2). Den hästen vann han med senast på Hagmyren.
– Hon gjorde ett rejält lopp på Hagmyren samtidigt som vi inte direkt mötte några kanoner. Det är tuffare emot här, i synnerhet Pasi Aikios Who's Who. Hästen har inte heller startat på ett tag, så jag är osäker på formen. Jag tror dock att hon ska kunna komma iväg rätt bra från start.

Goha Magic (GS75-6) och Jolly Tooma (lopp 4) har Ulf ingen koll på.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS