Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Paus för ponnytravet

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Tävlandet med stor häst fortsätter. Men Svensk Travsport och Svenska Ponnytravförbundet har beslutat att pausa ponnytravet tillsvidare.

Publicerad:

I fredags beslöt regeringen om än hårdare restriktioner på grund av situationen med covid-19. Svensk Travsport tog snabbt beslutet att tävlingar med stor häst ska fortsätta. Så blir det inte med ponnytravet.

Svensk Travsport skriver på sin hemsida att man tillsammans med Svenska Ponnytravförbundet tagit beslutet att pausa allt tävlande inom ponnytravet tillsvidare.
– Ponnytravet är ingen arbetsplats som travet i övrigt och även om viss barn- och ungdomsidrott upprätthålls i samhället fortfarande så får nuläget så pass stor och negativ inverkan på hur ponnytravet kan utföras. Svensk Travsport och Svenska Ponnytravförbundet har därför tillsammans beslutat att pausa ponnytravet tillsvidare, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Beslutet börjar gälla från och med söndagen den 29 mars.
– Ponnytravet är en social sport som i stora delar handlar om att vänner och familjer samlas för att umgås och tävla. Med restriktionen att endast två personer per häst kunde delta under tävlingsdagen försvinner en stor del av det som gör ponnytravet så roligt. Vi tycker därför det är bra att vi för tillfället pausar tävlingarna under den här svåra tiden, säger Maria Gabrielsson Werner, ordförande i Svenska Ponnytravförbundet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS