Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pd'A-vinnaren redo – startar 22 oktober

Foto: TR BILD/MONTAGE
Jean Michel Bazire tar ut sin Prix d'Amérique-vinnare Belina Josselyn den 22 oktober på Vincennes. Foto: TR BILD/MONTAGE

Regerande Prix d'Amérique-vinnaren Belina Josselyn är på gång igen efter sin skada och Jean Michel Bazire berättar om comebackplanerna med både henne, Looking Superb och Davidson du Pont.

Publicerad:

Jean Michel Bazire dominerade årets Prix d'Amérique på ett närmast otroligt sätt. Inte bara genom att vinna loppet själv bakom åttaåriga stoet Belina Josselyn (e. Love You), utan också för att det blev en andra- respektive fjärdeplats med Looking Superb (e. Orlando Vici) respektive Davidson du Pont (e. Pacha du Pont). I en TV-intervju med Equidia berättar Bazire om dagsläget med samtliga tre hästarna och hur han tänkt sig matchningen inför nästa års Prix d'Amérique.

Belina Josselyn startade efter Prix d'Amerique-vinsten i såväl Prix de France (galopp, oplacerad) som långloppet Prix de Paris (seger). Men i mitten av mars kom beskedet att Belina var skadad. Hon hade ådragit sig en spricka i vänster framben. Denna är nu utläkt och inom kort väntar comeback.
– Belina har 50-procentig tävlingsform just nu, men siktet är inställt mot start på Vincennes den 22 oktober. Sedan får hästen, precis som förra året, vara med i de fyra B-loppen före Prix d'Amérique, berättar Bazire för Equidia.

Norske kometen Looking Superb gjorde hela tio starter efter sin andraplats i Prix d'Amérique innan det blev drygt två månaders tävlingsuppehåll. Bland annat segrade han i grupp I-loppet Prix de
 l'Atlantique på Enghien och gick till final för Åke Svanstedt i Elitloppet. I finalen galopperade han bort sig i slutsvängen med krafter kvar. Nu har hästen fått två lopp i kroppen och planen för honom är enligt Bazire att han ska få ytterligare ett lopp innanför västen och därefter går ut i första B-loppet: Prix de Bretagne den 17 november.

Davidson du Pont avslutade vintersäsongen med att galoppera bort sig i Prix de France för att sedan vara tvåa i Prix de Selection på Vincennes den 2 mars.
– Hästen känns magnifik och har byggt på sig ännu mera muskelmassa. För hans del väntar antingen start på Vincennes den 22 eller den 30 oktober. Om det sedan blir Prix de Bretagne eller inte hänger på det första valet, säger Bazire vidare till Equidia.

De stora uppladdningsloppen inför Prix d'Amerique avgörs enligt följande: Prix de Bretagne (17 november), Prix du Bourbonnais (8 december), Criterium Continental och Prix Tenor de Baune (22 december), Prix de Bourgogne (29 december) och Prix de Belgique (12 januari).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS