Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per optimerar alla växlar

Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN
Djali Boko går barfota runt om och med jänkarvagn idag. Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN

Dagens höjdpunkt på Mantorptravet är Kjell P Dahlströms Minne för femåriga hästar där tio hästar ska slåss om förstapriset på 200.000 kronor. Från Jägersro kommer Djali Boko och för honom har förutsättningarna ändrats lite sedan startlistan kom i söndags.

Publicerad:

När startlistan kom i söndags hade Per Nordströms Djali Boko ett perfekt utgångsläge med spår två bakom bilen. Då lät Per Nordström väldigt nöjd med spåret då han hade valet mellan att ladda eller ta det lugnt från start, men sedan dess har Dante Boko blivit struken invändigt och numera har han innerspår.

– Ja, det är lite ändrade förutsättningar. Nu måste jag testa lite från start, utan att jaga upp honom och försöka svara ledningen, men Viking Va Bene är ruggigt startsnabb och det är inte säkert att vi kan svara upp ledningen. Jag kan inte ladda upp honom i provstarter eller så, för det ger nästan motsatt effekt – hästen vet vad han ska göra när han kommer upp bakom bilen ändå, berättar Per Nordström.

Djali Boko har tidigare haft en historia att kunna hetsa upp sig i loppen och det är någon Per Nordström har jobbat hårt med att få bort.

– Ja och han har uppträtt väldigt bra i de senaste starterna. Resan till Mantorp har gått bra och han verkar lugn och fin.

I söndags berättade Per att det skulle bli minst barfota fram och nu har han bestämt sig för vilken balans det blir.

– Förutsättningarna är perfekta och banan är väldigt fin så jag har anmält honom barfota runt om. Han kommer dessutom gå med jänkarvagn så den här gången optimerar vi alla växlar. Det behövs i det här tuffa gängen, men jag tror han kommer att vara med där framme.

Med sig till Mantorp har Per Nordström även Denim Boko (V4-3).

– Hon har varit ute i tuffa sällskap och har gjort det bra. Den här gången går hon ner många klasser och jag blir besviken om hon inte är med i striden i det här sällskapet. Vi kommer inte göra några förändringar, avslutar Per Nordström.

FAKTA

Mantorptravet

Mantorptravet
Box 73
590 20 Mantorp
Tel: 0142-825 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,4 m
Bredd 1640: 23,6 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS