Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perfekt inledning för Toutre

Foto: OLA WESTERBERG/TR BILD
John Östman körde Toutre till seger (arkivbild). Foto: OLA WESTERBERG/TR BILD

Lennart Frölanders häst trivs på isen. I Boden tog Toutre andra raka segern.

Publicerad:

En perfekt start på året har det blivit, men det blev inte helt perfekt från start när Lennart Frölanders åttaåring jagade andra raka segern. Körande John Östman och Toutre (e. Self Possessed) hade spår fyra på 20 meters tillägg och det dröjde en stund innan ekipaget kom ner i andraspår. Då var man plötsligt utvändigt om ledande Cash’Em.
– Jag blev hängande och eftersom han har styrkan så fortsatte jag att köra. Vi fick överta ledningen och sedan var det bara lugnt, sade Östman efter loppet.

Ja, det blev inte speciellt spännande, även om Hagentoy fick fritt efter sen lucka var segern aldrig i fara.
– Jag hade ju norsken kvar och han behöver ju inte göra mer än att vinna.
Klockan stannade på 1.16,4/2660 meter. 

Hanna Olofsson fick också hon en fin start på året. Efter två veckor i solen small det redan i hennes andra lopp då hon satte dit egentränade La Norna (e. Gift Kronos). Ekipaget flög till ledningen och sedan var segern aldrig i fara. Klockan stannade på 1.16,3a/2140 meter.
– Hon var jättefin i värmningen och i loppet var hon också riktigt bra. Hon kändes som en tiger hela vägen, sade Hanna Olofsson som alltså firade årets första kuskseger.

Även Bottnas Easy Cash (e. Ready Cash) har fått en fin start. Efter en galopp i regidebuten har hästen nu en andraplats och en färsk seger för tränare Jaakko Alamäki. Hästen kunde spurta till en mycket säker vinst i GS75-avslutningen.
– Det är en riktigt kompis det här, sade Alamäki efter segern.

Segertiden blev 1.15,2a/2140 meter.

Dramatiskt upplopp

Mer dramatik bjöds det på i kallblodsloppet. Forspärla (e. Hallsta Lotus) satt i dödens i slutsvängen när favoriten Guli Tor och Rikard N Skoglund kom upp utvändigt. Den sistnämnde kopplade ett klart segergrepp, men galopperade mitt på upploppet. Då kunde Forspärla hålla övriga bakom sig och ta hand om förstapriset. I sulkyn satt Jens Eriksson.
– I svängen satt jag och körde mot Sandra i rygg. Rikard hade vunnit oavsett, det kunde jag inte påverka. Men vi höll de andra ifrån oss. Hon var riktigt taggad i dag, sade seger kusken innan han berömde tränarjobbet.
Det har Jan Gustavsson skött under hela karriären. Det nioåriga stoet har nu 13 segrar på kontot och den senaste togs på kilometertiden 1.26,7/1660 meter.

I loppet därpå spurtade Mycrazydream (e. The Best Madrik) till en säker seger efter att tränaren Robert Dunder bjudit på ett fint rygglopp. Klockan stannade på 1.16,1a/2140 meter.

Jukka Pekka Kauhanen visade upp en imponerande vinnare i Express Junior (e. Holiday Credit). Ekipaget tog sig förbi ledaren redan inför slutsvängen och sedan hade hästen styrka nog att hålla övriga bakom sig hela vägen in i mål.
– Det är en väldigt bra häst. Han är stark och lat, sade Kauhanen efter seger. 

Ville Pojala ordnade en tränarseger åt Mauri Jaara när kusken fick chansen bakom Asterisque (e. Brad de Veluwe). Ekipaget hade inga problem att leva upp till det stora favoritskapet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS