Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Persson championtränare

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Järvsö Blomster var en av Jan-Olov Perssons vinnare på Bollnästravet under 2015. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Bollnäs hade sin sista tävlingsdag för året igår. Därmed är det klart vem som blev kuskchampion och vilken tränares hästar som sprang in mest pengar på banan.

Publicerad:

Ulf Ohlsson vann 22 lopp på Bollnäs under 2015 och tog hem kuskchampionatet för tredje året i rad och totalt var det hans nionde championat i Bollnäs.
Jan-Olov Persson slutade tvåa i kuskligan på 18 vinster, men var den tränare som hade flest segrar, 23 stycken i Bollnäs. Hans träningsstall tjänade också mest pengar under året, 1.211.500 kronor.
Segerrikaste häst blev Sundbo Tibast som vann tre lopp på nio starter. Tre segrar i Bollnäs tog även Primo Altero, Järvsö Tore, Trippa Undan och Skummis, men ingen av dessa hade lika många andraplatser som Sundbo Tibast som blev tvåa två gånger.
Vinstrikaste häst blev Hulte Nova som sprang in 257.000 kronor på Bollnästravet medan Nimbus C.D. blev vinstrikaste varmblod med sin enda start i Bollnäs som var segern i gulddivisionen i september där han tjänade 150.000 kronor.
Snabbaste häst blev Delicious U.S. då hon segrade på världsrekordet 1.08,6a/1.640 meter i somras. Månprinsen A.M. var snabbaste kallblod då han vann på 1.19,8a/1.640 meter den 30 juni.
Snabbaste häst i voltstart blev Blended Scotch som vann på 1.12,8/2.180 meter den 1 november. Lannem Silje var snabbaste kallblod i voltstart genom segern i Hälsingehambon som hon vann på 1.23,5/2.180 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS