Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perssons dam tillbaka

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Ultra Bright vann Stochampionatet i fjol och ser även ut att få en fin femåringssäsong. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

I fjol vann hon Stochampionatet. Nu fick Kalmartränaren Fredrik Persson jubla igen.

Publicerad:

Givetvis pratar vi om Ultra Bright (e. Zola Boko). Det femåriga stoet var hårt betrodd i Lovely Godivas lopp (V75-5) och det började på bästa sätt med tidig ledning. Fredrik fick efter en 1.10-öppning första 500 strypa tempot till 1.14,1 första varvet. Örjan Kihlström kände sig tvingad att lämna fjärde par utvändigt med Daniel Redén-tränade Double Exposure och tog istället dödspositionen inför avslutningsvarvet. Inne på upploppet stod det sedan och vägde, men Ultra Bright visade bra löpskalle som svarade hela vägen. Stort överbetyg även till Double Exposure.
– Örjans häst var väldigt bra, men Ultra Bright ville inte ge sig, utan kämpade hela vägen in. Det känns verkligen underbart, kommenterade Fredrik, som kunde glädja sig över ett förstapris på 300.000 kronor.

Den här insatsen lovade förstås gott inför fortsättningen av året.
– Hon ska nog kunna springa in en del pengar i år också, så känns det. Hästen har utvecklats och är ännu bättre i år. Hon klarade ju av att gå två speeder i dagens lopp och ändå vinna, fortsatte Kalmartränaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS