Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Peter Haugthon-vinnare blir avelshingst på Västerbo

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Centurion A.T.M. blir ny avelshingst på Västerbo Stuteri. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Som tvååring vann han storloppet Peter Haugthon Memorial på tangerat världsrekord. Nu kommer avelshingsten att stallas upp på Västerbo Stuteri utanför Heby.

Publicerad:

Det är avelshingsten Centurion A.T.M. som kommer att stallas upp på Västerbo Stuteri. Det meddelar stuteriet via ett pressmeddelande under torsdagen. Centurion A.T.M. tävlingsdebuterade som tvååring med tre segrar på åtta starter där han bland annat tog hem storloppet Peter Haughton Memorial. Detta på tangerat världsrekord 1.10,5a/1609 meter.

Som treåring fortsatte Centurion A.T.M. med att vinna The Colonial Consolation. Totalt sprang hingsten in 6.834.036 kronor och han innehar rekordet 1.09,0a/1609 meter. 

Centurion A.T.M. har S.J.'s Caviar som pappa och Ens Tag Session som mamma vilket gör att han är helbroder till Triumhant Caviar, den senare är vinstrikaste sonen efter S.J.'s Caviar. Centurion A.T.M. kommer att stallas upp på västerbo från och med säsongen 2019 till avgiften 2000 kronor vid bokning och 30.000 kronor vid levande föl.

Västerbo Stuteri presenterar dessutom ytterligare en hingst för kommande avelssäsong. Stuteriet kommer att ha huvudansvaret för fryst sperma från Sebastian K.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.