Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Peter Ingves om kvällens V86-chanser

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Edward Ale gör årets andra start när han deltar i V86-5 på Jägersro ikväll. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Peter Ingves kör tre betrodda hästar på V86 ikväll och berättar här vad han tror om dessa och vilken som är bästa chansen.

Publicerad:

I V86-3 kör Peter Ingves favoriten Carlos Greenwood, en häst han vunnit två av tre starter med, men inte kört i de två senaste loppen.
– Carlos Greenwood har svarat för fina prestationer på sistone. Det är en riktigt bra sprinter som har fått fint läge ikväll även om han någon gång tidigare krånglat bakom bilen. Trampar han iväg i rätt gångart är han snabb ut. Man ska tänka på att hästen travar mycket bättre på innerspår så jag gör ett försök att komma till ledning, säger Peter Ingves.
I V86-5 ska Edward Ale göra sin andra start efter sitt långa skadeuppehåll. Peter Ingves körde den åttaårige valacken i comebacken på Charlottenlund den 8 januari som slutade med seger.
– Han var jättefin då, bättre än väntat på en mycket svår bana och vann med krafter kvar. Det viktigaste med honom är att det ben han haft en gaffelbandskada i har sett bra ut efteråt, vilket det gjort och Petri Puro har varit jättenöjd med hästen i träning. Jag vet att Puro siktar på Suur-Hollola Ajo i Finland i sommar och låter hästen tävla igång mot det loppet.
Vad tycker du om kvällens uppgift?
– Jag kommer prova från start för att försvara ledning, men det är många snabba utvändigt och jag vet inte hur kvick han är för dagen då det var länge sedan han startade bakom startbilen. Det är också några bra emot ikväll, men han är duktig själv när han är bra.
Även i V86-7 kör Ingves åt Petri Puro. Här är det L.Dees Maggiesbest som gäller som har spår sju bakom startbilen.
– Hon gör faktiskt bra lopp hela tiden, men det konstiga är att trots att hon är född i USA har hon varit lite rädd att gå upp bakom startbilsvingen. Därför har hon tappat en del från start. Ikväll kommer vi prova andra skygglappar på henne så får vi se hur det fungerar. Som vanligt har hon haft otur i spårlottningen, men löser det sig är det en hyfsad platschans. Jag tror hon kan vara med långt framme för formen är fin.
Vilken är din bästa vinstchans?
– Carlos Greenwood är den som har bäst segerchans på förhand. Edward Ale möter några fina hästar, men en häst av hans kaliber blir jag inte överraskad om han skulle vinna, säger Peter Ingves.  
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS