Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pilarskis besked till Åby

Foto: Thomas Blomqvist
Pierre Pilarski nobbar Åby Stora Pris. Foto: Thomas Blomqvist

Ingen mer start i Elitloppet. Bold Eagles delägare, Pierre Pilarski, var tydlig efter söndagens misslyckande på Solvalla. Däremot stängde han inte dörren för andra lopp i Sverige, men nu kommer tråkiga besked för Åby.

Publicerad:

I mars gav kretsen tummen upp till Mölndalsbanans sportchef, Jon Walter Pedersen. Då hette det att omgjorda Åby Stora Pris fanns med i stjärnans tävlingskalender, men efter misslyckandet på Solvalla är det annat ljud i skällan. 

När Paris-Turf frågar Pierre Pilarski om Bold Eagle kommer till Åby svarar han tydligt.
– Nej. Vi kommer att starta på Vincnnes. Även utomlands, men bara dit vi kan ta oss med buss. Som Mons, säger Pilarski som dock inte ångrar resan till Sverige.
– Vi gjorde rätt val som kom tillbaka. Ingen kan anklaga oss för att vara fegisar.

Jon Walter Pedersen är inte förvånad över uttalandet, men har inte gett slaget förlorat.
– Det är tråkigt så klart. Och jag inser att det kan bli problem, men jag har inte gett upp. Jag ska prata med kretsen kring hästen när allt lugnat ned sig och det kan bli så att jag åker ned till Prix René Ballière på Vincennes.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.