Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pilarskis hyllning: "Readly Express var oslagbar"

Foto: Thomas Blomqvist
Pierre Pilarski. Foto: Thomas Blomqvist

PARIS. Bold Eagle var sex hundradelar från att ta tredje raka segern i Prix d’Amérique. I stället blev det ytterligare en andraplats för Örnen. Personerna runt honom hyllade svenska segerekipaget efteråt.
– Readly Express gick inte att slå i dag, han var fenomenal, säger Pierre Pilarski.

Publicerad:

Bold Eagles uppladdning kantades av frågetecken och andraplatsen i månader. När det väl gällde lyckades Franck Nivard hitta den optimala positionen – tredje par utvändigt i rygg på Readly Express. På upploppet kopplade han greppet på svenskekipaget invändigt men klarade inte av att hålla stången och blev utkontrad kort senare. Förlusten var ett faktum trots att han noterade kilometertiden 1.11,2  över 2700 meter – samma tid som räckte till seger i fjol som då var nytt löpningsrekord – vilket även Readly Express gjorde. Skillnaden mellan kombattanterna var sex hundradelar.

"Kan inte vara besviken"

Bold Eagles majoritetsägare Pierre Pilarski var inte nedslagen trots förlusten.

– Jag kan inte vara besviken på honom, han bar förbättrad i dag jämfört med de andra loppen under vintermeetinget. Vi fick stryk av en bättre häst – Readly Express var oslagbar. 

Pilarski skickar dock en passning till den svenska travnationen.

– Svenskarna fuskar! De tvingas åka ner och betäcka med en fransk hingst – Ready Cash – för att kunna slå oss, haha. 

Startkaoset vill han inte lägga något fokus på.

– Nej, jag tror inte att det hade någon negativ påverkan för Bold Eagle och ser man hur loppet gestaltade sig så är det svårt att skylla på det. Det blev kört i jämnt, hårt tempo och hästarna såg inte ut att ha varit hämmade av omstarterna.

"Tycker synd om honom"

•Hur är det med vinnarskallen på Bold Eagle?
– Kanske är det så att hårda lopp tidigare i karriären har satt sina spår. Samtidigt är det inte konstigt att Readly var tuffare. Han är ett år yngre och fortsatt på uppgång.

Den lilla besvikelsen som fanns hos Pierre handlade om välvilja för personerna som dagligen arbetar med Bold Eagle.

– Hela teamet har gjort ett fantastiskt jobb med honom och jag tycker lite synd om dem. De var värda en seger men det gick helt enkelt inte att slå Readly Express i dag.

Delägaren Thomas Bernereau var av samma uppfattning.

– Readly var bättre så jag är absolut inte besviken. Bold Eagle har inte en riktigt lika lång speed att tillgå nu jämfört med tidigare men loppet som sådant blev fantastiskt och han var förbättrad.

Tveksamt om start i Sverige

Några beslut kring matchningen längre fram i år är inte tagna – men startande i Sverige låter inte som ett hett spår för stunden.

– Han sprang bra i dag. Nästa uppgift är Prix de France. Sverige? Nja, det är inte bestämt men det sliter att åka upp och starta där, säger tränaren Sébastien Guarato skeptiskt. 

• Vad tyckte du om det samlade resultatet för dina fem hästar?
– Bold Eagle var bra som sagt. Carat Williams hade nog varit sexa om han inte galopperat. Valko Jenilat var en besvikelse, jag hade förväntat mig mer av honom. Billie de Montfort kom inte ner på innerspår och det blev för tufft och Booster Winner räckte inte riktigt till.

Bold Eagles senaste triumf kom i Prix Grand Prix de Wallonie på belgisk mark i början av augusti. Därefter har han följt upp med fem raka andraplatser på Vincennes: UET Trotting Masters-finalen; B-loppen Bourbonnais, Bourgogne samt Belgique; samt nu i Prix d’Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS