Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pingus pigg i guld

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Nu tio år gammal fortsätter Pingus Vann att skörda framgångar. På lördagen vann han Bjerkepokalen när den norska huvudstadsbanan anordnade V75-finaler. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Från Norge till Danmark, vidare till Frankrike och nu tillbaka i Norge. Pingus Vang tycks, precis som katten, ha nio liv. På lördagen vann han Bjerkepokalen efter en sylvass spurt.

Publicerad:

Körande Åsbjörn Tengsareid hittade direkt en bra position bakom Pingus Vang (e. S.J.'s Photo) som startade från spår elva. På sista bortre långsidan fick tioåringen marschorder och tilläts sedan att sträcka ut över upploppet till en säker seger.
– Allt öppnade sig på långsidan. Pingus Vang har en enorm kapacitet och han duger gott i den norska eliten, menade Tengsareid.

Tränaren Sigbjörn Kolnes var förstås också nöjd och hade på det klara med hur han skulle fira.
– Jag har vunnit Bjerkepokalen med Dalshan As tidigare. Hästen är stark och bra och i kväll väntar julbord. Det ska bli en höjdare.

Segertiden skrevs till 1.13,8a/2100 meter.

Guld i silver för Pepper
16 starter har gett 11 segrar. Sexårige Quite Pepper (e. Quite Easy) ledde silverdivisionsfinalen i stort sett hela vägen och kunde hålla undan till seger för Hans Christian Holm.
– Problem med hälsan och ett hett temperament är förklaringarna till att hästen gjort så få starter, men har han en fantastisk vilja, sade Holm efteråt.

Rikstotochefen med vinnare
Laser Tile (e. Cantab Hall) spårade runt om i grunddivisionsfinalen tillsammans med Kristian Malmin. Fyraåringen travade 1.15,8a/2100 meter. Trond Andersen tränar hästen och ägare är Jan-Petter Sissener, ordförande i spelföretaget Rikstoto. Att ha sportlig förankring som ledare är ett plus och Sissener har ägt trav- och galopphästar i närmare 30 års tid.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS