Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pinto Bob vann S:t Leger

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Efter två raka andraplatser var det Robert Berghs tur att vinna anrika S:t Leger. Segern bärgades med Pinto Bob som vann styrkeprovet utan att ha sin bästa dag.
– Jag hade inte den rätta känslan för honom, sade Bergh efteråt.

Publicerad:

Deltagarna i S:t Leger var återigen utspridda på tre olika volter och det var de längst bak som gjorde upp om segern. Italienaren Zarenne Fas anförde fältet in på slutrundan, men en långsida senare kopplade utvändige Ad Hoc greppet.

Med i dennes rygg följde dock derbyfinalisten Pinto Bob (e. Maharajah). Med gott om sparade krafter. Han fick marschorder av Robert Bergh vid upploppets början och avgjorde med en säker längd på tiden 1.14,3 över 3.180 meter. Trots att han inte var på topp.
– Han hade inte sin bästa dag och jag fick stötta honom i slutkurvan. Han hade vilat en del och var inte så där pangfin som han var i somras, berättade Bergh.

Men det räckte alltså ändå. Och Robert Bergh fick således kliva överst på pallen efter att ha varit tvåa i S:t Leger både 2017 och 2018. Först med Mindyourvalue W.F. och i fjol med Transcendence

Segern var Pinto Bobs fjärde för året – han har även en andraplats i Sprintermästaren och en derbyfinal på meritlistan.
– Det var perfekt att han fick kröna den här säsongen med att vinna ett så här fint lopp på Åby, sade Bergh.

Förstapriset på 125.000 kronor var onsdagens näst högsta på Åbytravet. Mest pengar – 175.000 kronor – tjänade A Good Point (e. Maharajah) som vann Breeders Crown för tvååringar. Hon kördes av Kevin Oscarsson och tränas av Sören Norberg som därmed har tre tvååriga vinnare i sitt stall. 

På V86 blev seger för Peter Untersteiners Julia af Solnäs (e. Olimede) och en kuskdubbel för Carl Johan Jepson. Jepson vann med Callmeawinner (e. Great Challenger) som tränas av Lars Järpedal samt med Magnus Dahléns Thriller N.P. (e. Gruccione Jet).

Succéduon till amatör-SM

Robert Berghs stall tävlade även på kvällens andra bana, Solvalla. Där fick Mats E Djuse på nytt chansen bakom Kövras So Far (e. Farifant) och förvaltade den på bästa sätt. Ekipaget ledde runt om till sin andra seger på tre starter tillsammans.

På Solvallas kom även årets första seger för Hans-Owe Sundbergs Charrua Forlan (e. Up Front Larry). Nioåringen startade med 20 meters tillägg över kort distans och hann i kapp Yieldson och Puketorps Julius kort före mål. Segertiden skrevs till 1.11,5.

Snackhästen Master Blaster (e. Triton Sund) kom till Fredrik B Larssons stall i somras och har verkligen hittat stilen på Erikssund. Erik Adielsson körde Master Blaster åt avstängde Larsson och lotsade hästen till en bergsäker seger på 1.15,3 över lång distans. Segern var femåringens andra raka.

Uttagningsloppen till amatör-SM avlöser varandra. På onsdagen var det Solvallas tur och den finalplatsen gick till en riktig succéduo. Mats Holmstedt spårade runt om med U.B.Cool (e. Revenue) och tog därmed sin tredje seger på kort tid med en häst från Åke Lindbloms stall. Tidigare i månaden vann Holmstedt K.G.Bertmarks minne med Porthos Race och därefter blev det seger på Solvalla med Chapuy.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS