Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Piraten" bjöd på ny show

Foto: Maria Holmén/TR Bild
On Track Piraten tillsammans med Rikard N Skoglund. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Andra gången över tre kilometer i år och andra segern. Hedershästen On Track Piraten bjöd på en avslutning från högre skolan.
– En fantastisk kuse, säger Hans R Strömberg.

Publicerad:

Näst senast visade On Track Piraten (e. Kool du Caux) upp fina takter över tre kilometer i Skellefteå. När klassiska Charlie Mills Race avgjordes på Rommetravet under lördagen var det dags för repris. Elvaåringen rundade enkelt fältet under slutrundan och vann till sist i överlägsen stil.
– Det här var fantastiskt kul. Det är stort att få chansen bakom den här hästen och skönt för mig att det gick vägen. Jag tänkte under loppet att jag inte fick vänta för länge med att gå och han växlade fältet på bara några steg. Jag är enormt imponerad av Hans som kan ha hästen i den här författningen, säger Rikard N Skoglund.

Hans R Strömberg:
– Det här var häftigt. Det såg ut att vara långt fram, men det stämde med ryggarna sista biten. Det var bra kört och vilket häst... Det känns faktiskt som att han hela tiden bara blir bättre och bättre. Han var så jäkla fin i värmningen idag också. Det är en fantastisk kuse, säger Hans R Strömberg.

On Track Piraten kom i mål på 1.14,2/3200 meter och tjänade 125.000 kronor. Det här var hans 42:a seger i karriärens 137:e start. Totalt har han sprungit in 16.684.005 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.