Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten en vinnare igen: "Det finns inga ord längre"

Foto: Ola Westerberg/TR Bild
On Track Piraten. Foto: Ola Westerberg/TR Bild

För drygt ett halvår sedan vann On Track Piraten lopp senast. Under lördagen visade tioåringen att han fortsatt är att räkna med när han enkelt spurtade hem Stig Lindmarks styrkeprov.

Publicerad:

Hedershästen On Track Piraten (e. Kool du Caux) har haft en karriär många bara kan drömma om. Lördagens seger i Stig Lindmarks styrkeprov var hans 41:a totalt. On Track Piraten hade ett fint slagläge i utgången av sista sväng och avgjorde enkelt över upploppet. Han står nu noterad för 16.517.005 kronor.
– Det finns inga ord längre. Det är helt otroligt, helt otroligt. Det såg lite struligt ut under vägen, men sedan löste det sig bra, sade hästens tränare Hans R Strömberg.

I sulkyn satt Erik Adielsson som tog totalt tre V75-segrar denna dag.
– Jag är otroligt glad över att jag fick vinna det här loppet. Stig Lindmark har betytt oerhört mycket för svensk travsport, men också för mig personligen. Vi kom varandra oerhört nära. 1200 meter från mål satt vi väldigt stökigt på det, men sedan kom vi fram bra och han avgjorde väldigt enkelt, sade Erik Adielsson.

Andra raka segern inom V75 ordnade Fredrik B Larsson med egentränade Milliondollarrhyme (e. Ready Cash). Hästen stod för ett sista halvvarv av det svettigare slaget och slog enkelt klorna i konkurrenterna runt sista sväng.
– Det kändes riktigt bra. Han var perfekt på bettet och det gick fort hela vägen in i mål. Han har en otrolig teknik, styrka och fart och han är på väg att bli något alldeles extra, sade Fredrik B Larsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.