Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Piraten” erövrar Finland?

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
On Track Piraten beger sig snart till Finland för första gången. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Han har tävlat i sex olika länder, men snart tar Hans R Strömbergs stjärna On Track Piraten även finsk mark i besittning.

Publicerad:

Sagan om On Track Piraten (e. Kool du Caux) tycks aldrig ta slut. Elva år gammal ståtar han nu med två raka gulddivisionssegrar och siktar närmast in sig på Solvallas guldfinal den 30 mars. Men sedan väntar en ännu större uppgift – och detta i Finland. Hans R Strömberg har nämligen tackat ja till en inbjudan från Seinäjoki när det gäller Seinäjoki Race den 13 april. Loppet avgörs över 2100 meter med bilstart och förstapriset är 70.000 euro. Daniel Redéns Call Me Keeper vann förra året.
– Kresten kring On Track Piraten har fått en inbjudan till Seinäjoki Race och valt att tacka ja. Det känns stort för oss att ha fått klart med en så folkkär och duktig häst från Sverige, säger Seinäjokibanans vd Jyri Saranpää till finska sidan pohjoisenradat.fi.

Klar sedan tidigare till loppet är italienske Trendy OK. För On Track Piratens del blir alltså Finland något nytt. För några år sedan var hästen i princip klar för Kymi Grand Prix, då han drabbades av en halsinfektion. Så starten i Seinäjoki den 13 april blir elvaåringens första på finsk mark. Sedan tidigare har han tävlat och vunnit i Sverige, Frankrike och Tyskland och dessutom startat i Norge, Belgien och USA (tre VM-lopp). Just nu står ”Piraten” på 45 segrar och drygt 17,5 miljoner kronor.

Vi återkommer med kommentarer från Hans R Strömberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS